h

Zuiderkerk

1 februari 2009

Zuiderkerk

Het college heeft afgelopen week besloten dat de tijdelijke gebruiker van de Zuiderkerk (het HICC) de kerk niet meer mag laten gebruiken door bijvoorbeeld de Buurtgroep Behoud Zuiderkerk. Vorig jaar mocht dat nog wel, en de buurtgroep heeft toen in de kerk diverse culturele activiteiten georganiseerd. Als reden voor haar besluit geeft het college op dat de kerk binnenkort gesloopt gaat worden. Dat is waar, maar dat is al tien jaar het geval. En hij staat er nog steeds. En wat dan nog?

Het HICC weet dat ze de kerk moeten verlaten als de sloop daadwerkelijk begint. Dat kan toch ook gelden voor de buurtgroep? Wij snappen het probleem niet. De gemeente heeft het besluit genomen om de kerk te slopen, de buurtgroep heeft zich daar altijd tegen verzet. En nu besluit het college plotseling dat de buurtgroep de kerk niet meer in mag. Dat wekt op z'n minst de indruk van kinderachtigheid. Er zijn inmiddels honderden mensen lid van de buurtgroep die regelmatig drukbezochte culturele activiteiten organiseert in de Zuiderkerk. Waarom zouden ze dat nou niet kunnen blijven doen zolang die kerk er toch staat? 

 

  Update
  11-02-2009 Een paar uur voor de raadsvergadering heeft de wethouder laten weten dat ze haar besluit aanpast. De Buurtgroep mag nu toch weer gebruik maken van de Zuiderkerk.
De SP is blij met deze verstandige beslissing van de wethouder.

 

Wij zullen alle andere politieke partijen in Hilversum benaderen om te kijken of we samen met hun op 11 februari een motie in kunnen dienen waarin we het college oproepen om dat besluit terug te draaien. Nog beter zou zijn als het college zelf inziet dat dit besluit een beetje flauw is.

U bent hier