h

Handhaven?

16 juni 2007

Handhaven?

Afgelopen weken is er door de gemeente druk gefolderd bij station Sportpark om treinreizigers die op de fiets komen er op te wijzen dat ze hun fiets netjes op de daarvoor pas opgeknapte fietsparkeerplaatsen moeten zetten. In dat foldertje wordt aangekondigd dat de gemeente binnenkort zal overgaan tot handhaven. Daar bedoelen ze mee te zeggen, dat als je je fiets niet in het rek zet, de gemeente die fietsen weghaalt. Je kunt die dan later, tegen betaling, elders weer ophalen. Daar lijkt niets mis mee, fietsen moeten gewoon netjes geparkeerd worden en niet ergens waar anderen er last van hebben. Trouwens, bij auto’s werkt dat weer anders, die worden alleen weggesleept als ze verkeersgevaarlijk staan. Blijkbaar vinden we een fiets lelijker dan een auto. Toch gek.

Maar goed, terug naar waar dit stukje over gaat. Met name Leefbaar Hilversum heeft erg aangedrongen op het handhaven van fietsparkeren op station Sportpark. Wij hebben steeds gezegd dat er pas van handhaven sprake kan zijn als er genoeg plekken voor fietsen zijn. De wethouder vond dat gelukkig ook. Wij hebben de afgelopen weken onze eigen controles uitgevoerd. Daaruit blijkt keer op keer dat met name aan de kant van het spoor naar Utrecht, veel te weinig plekken zijn. Ook uit gesprekken die we daar hebben gevoerd met fietsers en handhavers bleek dat dat beeld klopt. Aan die kant is gewoon te weinig plek.

Binnenkort is het afgelopen met het uitdelen van folders met waarschuwingen, dan worden de fietsen gewoon weggehaald. Wij gaan de wethouder deze week indringend vragen om dat niet te doen. Er zijn aantoonbaar te weinig plekken, dat moet echt eerst opgelost. We gaan mensen toch zeker niet straffen omdat ze met de fiets naar het station komen? Wat willen we dan, dat ze met de auto gaan? Over de Johan Gerardtsweg?

vol is vol !

U bent hier