h

Goed gedaan!

14 mei 2007

Goed gedaan!

Vandaag heeft verkeerswethouder Boog samen met zijn ambtenaren een 'inloop- bijeenkomst' georganiseerd voor bewoners van de Johan Gerardtsweg/Den Uijlplen en omgeving over de maatregelen die daar in het kader van het IBP op het programma staan. De bijeenkomst was bedoeld om de bewoners te laten zien wat er gedaan is met de opmerkingen die in de vier eerder gehouden informatieavonden zijn gemaakt. Dat is allemaal nog buiten de formele, wettelijke inspraak- mogelijkheden die er zijn rond deze plannen. Nog los van de vraag wat je van de plannen vindt, of hoe je vindt dat er met de opmerkingen is omgegaan, vonden wij het een heel goede zet van de wethouder om deze bijeenkomst te organiseren. Wij waren erg benieuwd hoe het in de praktijk zou uitpakken en zijn dus even gaan kijken en luisteren.

We hebben al eerder geschreven dat we over de eerdere informatieavonden niet zo heel erg te spreken waren. Daar zullen we het hier dus niet over hebben. Deze inloopbijeenkomst was niet alleen een goed idee, maar volgens ons ook goed georganiseerd. Bewoners konden binnenlopen en de wethouder en/of diverse ambtenaren waren steeds aanwezig om een toelichting te geven op de hier en daar aangepaste plannen. Ze deden dat over het algemeen duidelijk en zonder terughoudendheid. 

De raadsleden krijgen later nog de kans om te zeggen wat ze van de plannen vinden en of ze tevreden zijn met de manier waarop de inbreng van de bewoners is afgehandeld. Dat zullen we dan ook als SP op dat moment doen. Voor nu willen we de wethouder en zijn team in ieder geval een compliment maken voor het feit dat hij deze inloopbijeenkomst heeft georganiseerd en de manier waarop die is verlopen. Dat mag wat ons betreft ook wel eens gezegd worden.

U bent hier