h

Doelgroep aangeboden

28 mei 2007

Doelgroep aangeboden

Op 13 juni organiseert de gemeente een bijeenkomst voor mensen met een laag inkomen en diverse organisaties (zoals scholen, maatschappelijk werk, etc) over mogelijkheden om de sociale en financiële positie van minima te verbeteren. Hier valt daar meer over te lezen.

Van onze wethouder, Karin Walters, horen we dat het storm loopt. Er zijn al honderden aanmeldingen binnen, veel meer dan er mensen kunnen komen. Daarom overweegt de gemeente nog een extra bijeenkomst organiseren. De SP is blij met de bijeenkomst en met de vele aanmeldingen. Armoedebestrijding is voor de SP een belangrijk item dat wat ons betreft geen aandacht genoeg kan krijgen. Blijkbaar is er ook onder de Hilversummers grote behoefte aan een dergelijke bijeenkomst en is het de wethouder uitstekend gelukt om de doelgroep te bereiken. Juist dat laatste, het bereiken van de doelgroep, werd in het verleden nogal eens genoemd als bleek dat er in Hilversum wel erg weinig geld aan armoedebestrijding werd uitgegeven. Steeds weer kregen we te horen dat de gemeente z’n best deed om geld en ondersteuning bij de juiste mensen te krijgen, maar dat die zo moeilijk bereikbaar zijn. Blijkbaar is het de SP wethouder wél gelukt om de doelgroep te bereiken. Wij dachten dat dat dan wel hartstikke moeilijk zou zijn geweest. Dat bleek mee te vallen. Desgevraagd liet de wethouder ons weten dat ze er voor had gezorgd dat er een heldere en duidelijke brief kwam. Die is vervolgens verstuurd naar alle klanten van sociale zaken. Een paar posters, een pagina op de gemeentelijke website, en dat was het ongeveer. Honderden aanmeldingen waren het gevolg. Niks moeilijk bereikbaar, gewoon helder communiceren met Hilversummers is meer dan genoeg. 

opvallend
Er valt nog iets bijzonders op bij de aanmeldingen. We kennen tientallen organisaties en instellingen die zich in Hilversum bezighouden met armoedebestrijding en alles wat daar mee samenhangt. De gemeente had gerekend dat de bezoekers voor 50% uit individuele belangstellenden zou bestaan en dat de andere 50% vanuit die organisaties zou komen. Niet dus. Er zijn zelfs opvallend weinig aanmeldingen van organisaties. De wethouder gaat de komende dagen nog eens extra actie ondernemen om ook die naar de bijeenkomst te krijgen. 

gek
Als je er over nadenkt, is het toch wel gek dat juist op een bijeenkomst waar de doelgroep nou eens wel kan worden bereikt, de organisaties niet lijken te komen. Waarom niet? Geen idee. Kom op, honderden Hilversummers die graag willen praten over mogelijkheden om hun financiële en sociale positie te verbeteren. Zo’n kans kan je als organisatie op dit terrein toch niet voorbij laten gaan? De bijeenkomst is overvol, maar als organisaties zich alsnog aanmelden vindt de wethouder vast wel een plekje voor ze.

U bent hier