h

De route naar het Mediapark

31 oktober 2006

De route naar het Mediapark

In Hilversum is de bereikbaarheid een groot probleem. In de gemeenteraad wordt dan ook vaak over dit onderwerp gesproken. Vaak gaat het daarbij om het Mediapark. Er worden miljoenen gestopt in meer asfalt, en er worden allerlei plannen bedacht om mensen per fiets of openbaar vervoer naar het Mediapark te laten komen. Vervoersmanagement heet dat. Wij hebben de wethouder al vaker gevraagd wat dat nou precies oplevert. Welke afspraken worden er nou met bedrijven gemaakt om het gebruik van het OV te bevorderen? Daar komen wel antwoorden op, maar helemaal helder wordt het nooit. Per toeval bleek vandaag dat het blijkbaar nog niet overal goed gaat.

De provincie organiseert deze week een bijeenkomst voor raadsleden in het Gooi (over gemeentelijke herindeling, daar kunt u hier meer over lezen) Die bijeenkomst vindt plaats op het Mediapark in studio 31. Voor ons gemak zit er een routebeschrijving bij. Dat is een A4-tje vol met hoe je er met de auto kunt komen, welke stoplichten je tegenkomt en waar je kunt parkeren. Met geen woord wordt er gerept over het feit dat er een NS-station voor de deur ligt, of het feit dat je er ook prima met de fiets of de bus kunt komen. Niets, alleen maar een beschrijving voor de auto. 

Dat gaat lekker met dat vervoersmanagement in Hilversum. Bedrijven interesseert dat vervoersmanagement blijkbaar geen bal. Wethouder Boog, dit kan toch niet. Het is toch te gek voor woorden dat er miljoenen aan gemeenschapsgeld gestopt wordt in maatregelen om het Mediapark beter bereikbaar te maken maar dat bedrijven niet eens de moeite nemen om te vermelden dat er een trein bij ze voor de deur stopt? Wat de SP betreft is het tijd voor keiharde maatregelen. Bedrijven die zich onvoldoende inzetten voor alternatieven voor de auto moeten dat wat ons betreft maar voelen. Zorg er maar voor dat ze geen parkeerplaatsen krijgen of verhoog voor die bedrijven de parkeertarieven, bedenk maar wat. Zo kan het echt niet langer!

U bent hier