h

Wethouder niet tevreden

12 juli 2006

Wethouder niet tevreden

Bij Euroflex/Workstar zijn naar aanleiding van een door de gemeente gevraagd RIE onderzoek inmiddels een aantal verbeteringen in de arbeidsomstandigheden doorgevoerd. Het gaat dan om zaken rond het afsluiten van de toiletten, fatsoenlijke stoelen, pauzes en dergelijke. Andere verbeteringen staan nu op de rol. Belangrijk element daarin is bijvoorbeeld een goede medezeggenschap (OR). AL met al een aantal goede verbeteringen op een slechte situatie door door vragen en onderzoek door voornamelijk de VVD aan het licht zijn gekomen. De wethouder kreeg tijdens de vergadering ook nog de complimenten van de VVD voor haar actieve aanpak. 

In de vergadering van de commissie Welzijn van gisteravond heeft wethouder Walters een en ander toegelicht. Ze is er zelf inmiddels twee keer geweest en heeft duidelijke verbeteringen bereikt. In de vergadering zei ze verder ook dat er nu wel verbeteringen plaats vinden maar dat ze nog steeds erg ontevreden is over de manier waarop in Hilversum met reintegratie wordt omgegaan. Zij vindt de manier waarop Euroflex dat nu doet een manier die wij als gemeente niet zouden moeten willen. 

Dat is niet zo zeer de schuld van Euroflex, maar een verantwoordelijkheid van de gemeente zelf. Bij het afsluiten van het huidige contract is er voornamelijk oog geweest voor de financiele consequenties. De rest was min of meer bijzaak. Daar plukken we nu de wrange vruchten van. Ontevreden werknemers en een heel laag percentage mensen vindt uiteindelijk een “echte” baan via Euroflex. 

Er staat nu een afspraak met de raadsleden om te praten over hoe we nu, met een nieuwe raad en een nieuw college, met reintegratie om willen gaan. Gezien de reacties in de raad verwachten wij als SP dat daaar wel eens heel goede oplossingen uit kunnen komen die er toe kunnen bijdragen dat mensen daadwerkelijk een baan vinden en die ook oog hebben voor de belangen van de mensen die in dit soort trajecten verzeild raken. 
De bijeenkomst is al voor volgende week gepland. We houden u natuurlijk via deze site op de hoogte.

U bent hier