h

Aktie bij Workstar

2 juni 2006

Aktie bij Workstar

De SP Hilversum voert op dit moment aktie bij Euroflex/Workstar in Amsterdam. We doen dat omdat mensen die in Hilversum in de bijstand zitten bij dat bedrijf aan het werk worden gezet om ze op weg te helpen naar een "echte" baan.
De laatste weken is er veel aandacht in de pers over dit bedrijf en veel mensen klagen over de omstandigheden waarin ze moeten werken en over het feit dat het ze helemaal niet helpt om een "echte" baan te vinden.

In augustus loopt het contract tussen de gemeente Hilversum en Euroflex af. Wat ons betreft is dat een goed moment om andere afspraken te maken. Afspraken die er toe leiden dat mensen echt geholpen worden om een baan te vinden. Nu is het contract er voornamelijk op gericht om voor Hilversum zoveel mogelijk geld te besparen. Wij vinden dat dan anders kan en moet. 

Maar we willen natuurlijk ook graag de mening horen van mensen die hier nu werken. Daarom delen we aan de poort folders uit waarin we mensen vragen naar hun ervaringen. Goed en slecht. Behalve dat we folders uitdelen, voeren we natuurlijk ook veel gesprekken met mensen die daar werken. Dat doen we voor de deur, in de trein of op andere plekken waar mensen zich op hun gemak voelen. We hebben dat nu al een paar keer gedaan en dat heeft al de nodige reacties opgeleverd. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar uw ervaringen en meningen. Mail, bel of schrijf ons om te vertellen wat u vindt. 

Het idee voor deze aktie is ontstaan naar aanleiding van vragen van de VVD Hilversum aan het college over Euroflex. Daarom hebben we de VVD natuurlijk gevraagd om met deze aktie mee te doen. Dat wilden ze jammer genoeg niet.

U bent hier