h

SP bereikbaarheidsprijs

27 februari 2006

SP bereikbaarheidsprijs

Er wordt veel gepraat over het verbeteren van de bereikbaarheid van het Mediapark. Om te voorkomen dat er lange files van auto's ontstaan die naar het Mediapark willen komt er zelfs een Turborotonde. De SP is van mening dat meer aandacht voor fiets en openbaar vervoer hard nodig is om het probleem echt op te lossen. Daarom hebben we vandaag de eerste SP Bereikbaarheidsprijs uitgereikt aan inVision Ondertiteling

Het Mediapark is uitstekend bereikbaar per trein, station Hilversum Noord ligt er pal naast. In het verkiezingsprogramma van de SP staat te lezen dat TCN, de eigenaar van het Mediapark, op de website mediapark.nl alleen aangeeft hoe je er moet de auto kunt komen. Over de trein werd niet gesproken. Blijkbaar heeft TCN het programma gelezen, want sinds enige tijd staat nu ook de trein erbij.
TCN verdient dus een compliment, maar hoe zit het nu met de rest van de bedrijven op het Mediapark? Hoeveel aandacht geven zij aan de bereikbaarheid per trein? De SP Hilversum bekeek de websites van 36 bedrijven op het mediapark. Het merendeel daarvan heeft een routebeschrijving op hun site staan, bijna alle bedrijven vermelden echter alleen de route per auto! Slechts 7 van de bedrijven geven op hun site aan dat het Mediapark ook uitstekend per trein bereikbaar is.
De SP Bereikbaarheidsprijs gaat deze keer naar het enige bedrijf dat in zijn routebeschrijving als allereerste de route per trein beschrijft, en dan pas die per auto: inVision Ondertiteling.
inVision is wat ons betreft het meest vooruitstrevende bedrijf op het Mediapark. Wij hopen dat het een voorbeeld zal worden voor alle andere bedrijven op het Mediapark die op deze manier een duidelijk gezicht kunnen geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wat ons betreft heeft InVision Ondertiteling de aan de prijs verbonden OV-Dagkaart dan ook dik verdiend.

U bent hier