h

Plan Anna's Hoeve : Wie bedoelt wat?

13 april 2005

Plan Anna's Hoeve : Wie bedoelt wat?

Naar aanleiding van de TV uitzending in februari waar de Hilversumse SP in discussie was met de PvdA over Plan Anna's Hoeve, hebben we veel reacties gehad. Eén daarvan was van de Vereniging tot behoud van Anna's Hoeve. Op hun website reageerde die club nogal boos op mijn uitlatingen over hun opstelling. Dat heeft weer tot enig mailverkeer tussen hen en mij geleid. Een paar weken terug verscheen vervolgens de Anna's Hoeve Koerier waarin ze hetzelfde stukje (van de website) hebben afgedrukt. Als naschrift stond er bij dat ik ze had laten weten dat ik het zo niet bedoeld had. Ik heb er niet zo veel behoefte aan om hier nou een uitgebreide discussie te voeren over wat ik wel en niet bedoel, maar dit is me toch wat al te kort door de bocht.

De SP vindt dat bouwen op het voormalige RWZI terrein niet verstandig is (lees hier ons complete standpunt). Wat ons opvalt is dat veel natuurorganisaties zich, weliswaar wat mopperend, bij dit plan neerleggen met als argument dat het nou eenmaal de uitkomst van veel onderhandelen is. De Vereniging Anna's Hoeve bijvoorbeeld maakt bezwaar tegen de bouwhoogte en de naam van het plan. In de bedoelde TV uitzending heb ik proberen duidelijk te maken dat ik het wel erg smal gedacht vind als je je als Vereniging tot behoud van Anna's Hoeve beperkt tot dat kleine stukje, je hebt toch ook met je directe omgeving te maken. (Heten ze voluit niet Vereniging tot behoud van Anna's Hoeve en omstreken?) 

Wij hebben de Vereniging Anna's Hoeve inmiddels meerdere keren gevraagd wat ze van onze ideeën vinden (RWZI terrein natuurgebied maken). Daar is van hen tot nu toe nog geen enkele inhoudelijke reactie op gekomen. Dat is m'n echte probleem. Wij vinden dat daar niet gebouwd moet worden en hadden eigelijk verwacht dat ook de Vereniging tot behoud van Anna's Hoeve dat zou vinden. Blijkbaar niet.

John van Otterloo

U bent hier