h

Een nieuwe rotonde bij het mediapark?

9 februari 2005

Een nieuwe rotonde bij het mediapark?

Gisteren, 8 februari, was er een informatieavond van de gemeente over de aanleg van een nieuwe rotonde bij het mediapark (Sumatralaan). Opvallend is dat de gebruikte argumenten voor de aanleg van die rotonde op zijn zachtst gezegd nogal vaag zijn. Her oorspronkelijke plan was om de ingang van het mediapark te verplaatsen naar de Witte Kruislaan. Wat moet je dan met een rotonde aan de andere kant, zou je denken. Nou, dat is ook niet zo makkelijk uit te leggen. De gemeente gebruikt argumenten die te maken hebben met de bereikbaarheid van het nieuwe omroepmuseum (beeld en geluid) en het feit dat vrachtwagens van Pro Rail richting Crailo er anders moeilijk langs kunnen. Eerlijk gezegd krijgen wij een beetje de indruk dat het een "cadeautje" is voor TCN (eigenaar van het mediapark) om mee te werken aan het verplaatsen van de hoofdingang naar de Witte Kruislaan. De financiering voor deze zoveelste kostbare verkeersvoorziening wordt gezocht in de 50 miljoen die het rijk beschikbaar heeft gesteld voor het oplossen van knelpunten in de toevoer van verkeer naar Hilversum. Geld dat voor de oplossing van dit "zogenaamde" knelpunt overigens niet bedoeld is.

De SP Hilversum begrijpt überhaupt niet dat je een museum, waarvan de gemeente hoopt dat het een publiekstrekker wordt, op het mediapark bouwt. Een plek waarvan diezelfde gemeente al jaren roept dat die zo slecht bereikbaar is. Op deze manier creëer je natuurlijk je eigen problemen. Dikke kans dat we over een paar jaar weer gaan praten over een weg over de hei, omdat de verkeersdruk naar het mediapark toch wel erg groot is geworden. 

De SP Hilversum stelt zich op het standpunt dat het wel mooi is geweest met die enorme investeringen in grote projecten die het verkeersprobleem nooit gaan oplossen. Wij denken dat je tijd en geld beter kunt investeren in beter openbaar vervoer, het oplossen van de armoede en andere sociale problemen waar Hilversum mee te kampen heeft. Op de wethouder Heerschop rotonde zitten wij niet te wachten.

John van Otterloo

U bent hier