h

De NS is een snertbedrijf...

4 januari 2005

De NS is een snertbedrijf...

Bovenstaande kop stond boven een advertentie van de NS in de krant van gisteren. De advertentie ging over het feit dat de NS die dag gratis erwtensoep uitdeelde aan reizigers op de grotere stations in Nederland. De NS heeft sinds enige tijd blijkbaar een nieuwe reclame campagne bedacht, nu gratis erwtensoep, een tijdje terug was er gratis speculaas bij de koffie, tijdens de de akties in het najaar was er gratis koffie voor de reizigers en in de herfst kon je ook nog voor een klein bedrag een paraplu huren bij het NS loket.

Dat lijkt allemaal wel leuk en aardig, maar inmiddels gaan de tarieven omhoog, worden er loketten gesloten, moet je extra betalen als je een kaartje aan het loket wil kopen en wordt onderhoud in het vervolg overdag uitgevoerd in plaats van 's nachts (gevolg is minder treinen). 

Ik weet het niet hoor, maar het lijkt mij verstandig als de NS zich bezig houdt met waar ze voor bedoeld zijn, mensen per trein van de ene plek naar de andere vervoeren. Ik zit op al die flauwekul in ieder geval niet te wachten. Stop dat geld van de erwtensoep nou maar in echte verbetering van de dienstverlening (op ieder station een loket waar je gewoon een kaartje kunt kopen bijvoorbeeld). Tot die tijd ben ik het met de advertentiekop in ieder geval eens. De NS is inderdaad een snertbedrijf…

U bent hier