h

Minder treinen voor meer geld!

12 december 2004

Minder treinen voor meer geld!

Vanaf vandaag is de nieuwe dienstregeling van de NS van kracht geworden. Gelijktijdig daarmee gaat er ook een proef van start om een deel van de onderhouds-werkzaamheden overdag uit te voeren. Dat is namelijk een stuk goedkoper dan 's nachts als er geen treinen rijden.

 

Het gevolg daarvan is wel dat er onder andere op het traject Hilversum - Utrecht minder treinen gaan rijden. Iedere dinsdag van 09.30 tot 16.00 uur kunnen er meerdere treinen per uur uit vallen. Het gaat dan met name om de stoptrein vanuit Leiden naar Utrecht, die rijdt dan niet verder als tot Hilversum.
Op 1 januari gaat de NS ook nog eens de tarieven verhogen. Een retour Hilversum - Utrecht wordt zo'n 4 procent duurder. In januari 204 zijn de prijzen ook al met 4 procent verhoogd en sinds juli moet er voor een enkele reis of retour die je aan het loket koopt, 50 eurocent extra worden betaald.
Over de sluiting van het loket Hilversum Sportpark enige jaren geleden en het enorme tekort aan fietsstallingplaatsen op dat zelfde station hebben we het dan nog niet eens gehad. 

Steeds meer geld voor steeds minder prestatie dus, je moet maar durven! 

De SP voert al jarenlang actie tegen de verslechtering van de dienstverlening van de NS. Soms met succes, soms ook niet. Meer informatie over onze lokale acties kan jehier lezen. Landelijke nieuws kan je vinden opwww.sp.nl/pakdetreinterug

Geef u op voor onze mailinglist als u op de hoogte wilt blijven van al onze acties in deze regio. Mail naarhilversum@sp.nl met de tekst MAILINGLIST AAN.

U bent hier