h

Actiewandeling over de hei

6 juni 2004

Actiewandeling over de hei

Vandaag had het comité Geen Heiweg samen met Milieu Defensie onder de naam "Hollandse Hartstocht" een wandeling georganiseerd over en door het gebied waar de gemeente graag een weg naar het mediapark wil aanleggen.

 

De wandeling ging van het Jans Kerkhof , langs het Westerveld, naar de speeltuin achter de Erfgooiersstraat en vervolgens over de heide weer terug naar het beginpunt. 

Het comité Geen Heiweg had gezorgd voor borden met uitleg langs de route en voor het tweede deel van de wandeling waren er deskundige gidsen van het IVN aanwezig die veel bijzonderheden over de hei wisten te vertellen. 

Er was uitleg over leemkuilen, grindkuilen, over het feit dat er eigenlijk twee heuvelruggen zijn etc. Ook wisten ze uitleg te geven over de rol van de Zuider- en Westerheide in de ecologische hoofdstructuur. 

Ook de natuur zelf liet zich niet onbetuigd. Het was schitterend weer en we werden op onze tocht begeleid door veldleeuweriken, buizerds, schotse hooglanders en reeën. 

Er was zoveel te zien dat sommige van de ruim 30 deelnemers (waaronder ook drie raadsleden) Milieudefensie er van verdacht al die beesten ingehuurd te hebben. 

Hoewel het directe gevaar voor een weg over de hei geweken lijkt te zijn, was de wandeling zeker nuttig, al is het maar om te laten zien dat het hier inderdaad om een uniek stukje natuur gaat en niet om zomaar wat struikgewas langs de weg, zoals sommige politici ons willen laten geloven. 

Meer informatie over de plannen rond de weg naar het mediapark en de standpunten van de SP over dit onderwerp kan je hier vinden, in ons archief. 

U bent hier