h

Stop de verhoging van het kabeltarief!

25 mei 2004

Stop de verhoging van het kabeltarief!

In december 2004 had UPC het plan om het maandelijkse bedrag dat Hilversummers voor de kabeltelevisie betalen met 50% te verhogen, van zo'n 10 Euro naar 15 Euro per maand. Hilversum voelde daar niets voor en sleepte UPC zelfs voor de rechter. Die gaf Hilversum deels gelijk. Het tarief mocht in ieder geval niet voor 1 april worden verhoogd. De rechter vond dat Hilversum en UPC maar eens met elkaar moesten gaan praten. Leefbaar Hilversum wethouder Niek Kreugel heeft namens de gemeente met UPC onderhandeld. Begin mei heeft Kreugel de raadscommissie Economie in het geheim geïnformeerd over zijn voorlopige resultaat. Waarom dat in het geheim moest weet niemand. Wat ons betreft is dat niet alleen belachelijk, maar ook zeer ondemocratisch. Als wij als Hilversummers straks meer moeten gaan betalen, dan mogen we toch zeker ook wel weten wat er is afgesproken? Groenlinks heeft overigens geweigerd aan dat geheime beraad mee te doen, dat verdiend wat ons betreft een compliment.

Inmiddels is duidelijk welk geweldig resultaat de onderhandelingen hebben opgeleverd. Het tarief wordt verhoogd naar 15 Euro per maand en we krijgen twee zenders minder! 

UPC gaat de gemeente in de komende jaren wel een verhoogde bijdrage geven voor de lokale multimedia. Op dit moment wordt dat bedrag van ruim 100.000 euro besteed aan Omroep Hilversum. De gemeente heeft al laten weten dat ze het extra geld dat ze van UPC krijgt niet zonder meer aan Omroep Hilversum gaat geven. Wat ze er wel mee gaan doen weten ze nog niet. Verder is afgesproken dat UPC gaat investeren in supernel internet in Hilversum. 

Wethouder Kreugel is tevreden over het resultaat dat op 28 mei in de raadscommissie wordt behandeld. Of het daarna nog aan de gemeenteraad wordt voorgelegd is onduidelijk. Volgens de wethouder kan het college van B en W dit soort besluiten buiten de gemeenteraad om nemen.
Wij delen de tevredenheid van de wethouder niet. De inwoners van Hilversum moeten de helft meer gaan betalen voor minder TV zenders zonder dat ze daar verder ook maar iets voor terug krijgen. 

Wij roepen iedereen op om de wethouder te laten weten dat die verhoging er niet moet komen. Dat kan door via de onderstaande link een mail te sturen naar de wethouder. Het enige wat u nog hoeft te doen is onderstaande tekst in deze mail te knippen en plakken en u naam er onderaan toe te voegen. Samen staan we sterk!! 

klik hier als u de mail wilt versturen

klik hier voor meer achtergrondinformatie over kabelmaatschappijen

 

 
Geachte wethouder,
 
U heeft namens de gemeente onderhandeld met UPC over de kabeltarieven. Het resultaat is dat die tarieven met 50% zullen stijgen. Met deze mail laat ik u weten dat ik zeer ontevreden ben met dat resultaat. Ik moet de komende periode veel meer gaan betalen terwijl ik ook nog eens minder zenders krijg.  In deze tijd van enorme bezuinigingen in de zorg en de sociale sector kan ik die vijf euro wel beter gebruiken.
 
Ik vraag u daarom dringend om opnieuw met UPC te gaan praten en met een beter resultaat terug te komen.
 
Met vriendelijke groet,

U bent hier