h

Pak de trein terug!

3 maart 2004

Pak de trein terug!

Een week of drie geleden heeft de SP in het hele land treinreizigers gevraagd naar hun mening over de prijsverhoging, de invoering van het loket tarief, etc. Ook in Hilversum hebben we die enquêtes op de stations afgenomen. 

Inmiddels zijn de uitslagen bekend en hebben we in Hilversum de treinreizigers met flyers over de uitkomsten geïnformeerd.. Op 3 maart waren met zeven SP-ers op het station Hilversum om die flyers uit te delen. Daarbij zaten ook kaartjes die reizigers bij het loket konden inleveren om aan de NS te laten weten dat ze de prijsverhogingen en de invoering van het lokettarief geen goed idee vinden. 

Eén van de redenen die de NS aangeeft voor bijvoorbeeld de invoering van het lokettarief is dat mensen dan vaker kaartjes aan de automaat zullen gaan kopen. Daarmee komt er dan meer personeel vrij om op de stations rond te lopen. 

Nog afgezien van de problemen die een kaartje kopen bij de automaat met name voor ouderen oplevert, geloven we er als SP Hilversum ook niet in dat daarmee meer NS-ers op de stations zullen rondlopen. Neem als voorbeeld het station Hilversum Sportpark. Daar is in januari 2003 het loket gesloten. Ik kom er vaak, maar sinds die datum heb ik er nooit meer een NS medewerker gezien. 

De SP vindt de privatisering van de spoorwegen een slechte zaak. Verder privatisering moet wat ons betreft worden gestopt en eigenlijk zouden de al ingevoerde maatregelen moeten worden teruggedraaid. Openbaar Vervoer gaat niet om winst maken, het is een belangrijke voorziening voor iedere burger in Nederland die niet moet worden blootgesteld aan de grillen van de markt. Dat betekent alleen maar dat er nog minder vaak en op nog minder plekken treinen en bussen zullen rijden. 

De SP zal zich dan ook tegen die privatisering blijven verzetten. 

Meer informatie over deze landelijke aktie en de uitslagen van de enquête kan je vinden op: www.sp.nl/pakdetreinterug

U bent hier