h

SP komt met innovatieve HilversumPas

27 november 2015

SP komt met innovatieve HilversumPas

Na Rome, Berlijn, Amsterdam en vele andere steden gaat ook in Hilversum een innovatieve pas ingevoerd worden. Op vertoon van deze HilversumPas kunnen Hilversummers gratis of met korting leuke dingen doen op recreatief, cultureel, sportief en educatief gebied.

Het uitgangspunt is dat iedere inwoner van Hilversum en mogelijk iedere bezoeker van Hilversum gebruik kan maken van de HilversumPas. De voordelen van HilversumPas op een rijtje:

Voordeelpas; De HilversumPas kan zorgen voor een extra impuls voor het Midden en KleinBedrijf. Het levert zowel de pashouders als de ondernemers voordeel op. Pashouders krijgen direct korting op aankopen. Deelnemende bedrijven kunnen hun naamsbekendheid vergroten met behulp van de HilversumPas en op deze manier nieuwe klanten bereiken en aan zich binden. Pashouders worden zo gestimuleerd om te kopen binnen de gemeente.

Betaalpas; De pas kan ook een functie hebben van betaalpas, waarbij inwoners vooraf zelf hun inkomen verdelen in vaste lasten en wat zij vrij kunnen besteden. Op deze manier kan iedereen het persoonlijke inkomen zelf budgetteren door transactierechten zelf vast te stellen voor vooraf bepaalde bestedingsdoelen of dit door een ander te laten doen.

Dienstverleningspas; Ook kan de HilversumPas (de vorm van een pasje of een app op de telefoon en gecombineerd met een website) een geweldig nieuw middel zijn. Het is met de huidige technieken mogelijk om verschillende diensten van de gemeente gemakkelijker en toegankelijker te maken. De HilversumPas kan daarmee dus ook een 'dienstverleningspas' worden. Ook communicatie kan directer doel treffen: via berichten aan gebruikers kunnen evenementen in Hilversum onder de aandacht worden gebracht.'

Minimapas; Via de HilversumPas kunnen diverse minimaregelingen verstrekt worden. Inwoners van Hilversum kunnen via de pas diverse (gemeentelijke) voorzieningen afnemen. Via een online applicatie kunnen diverse diensten 'aan' of 'uit' worden gezet. Voor inwoners van wie bekend is dat zij recht hebben op kwijtschelding van gemeentelijke belastingen of de Meedoenregeling worden deze al op voorhand toegekend en 'aan' gezet.

De HilversumPas zal omstreeks 2017 worden geïntroduceerd. Voor deze HilversumPas moet een en ander eerst goed worden voorbereid. Het is noodzakelijk om de pas maatschappelijk en technologisch goed te borgen. Hilversum gebruikt een jaar om zoveel mogelijk partijen aan zich te binden. De gebruikers - inwoners, bezoekers, ondernemers en de gemeente - moeten er wel voordeel in zien.

U bent hier