h

Meerderheid politiek enthousiast over idee Glazen Huis in Hilversum

2 december 2015

Meerderheid politiek enthousiast over idee Glazen Huis in Hilversum

Serious Request in 2017 moet het startsein zijn van 100 jaar Mediastad. In 2018 is het een eeuw geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek zich in Hilversum vestigde. 'Met dit evenement zet Hilversum Mediastad zichzelf nog steviger op de kaart.

Een groots opgezet evenement als Serious Request dé kans om verbindingen te leggen tussen het Media Park en het centrum, tussen inwoners, bedrijven en verenigingen en reuring te genereren in het dorp, de regio en in de provincie. Daarnaast is het landelijke bereik van Serious Request groot met zo'n 10,5 miljoen volgers via radio, tv en social media.'

SP fractievoorzitter Bianca Verweij benadrukt wel dat Hilversum zich te rijk moet rekenen. De kostenpost van drie en een halve ton is volgens haar juist te 'planoptimistisch'. Daarnaast zal de gemeente ook wat meer naar de eigen mensen mogen kijken. Er zijn - aldus Verweij - heel wat kinderen hier die in armoede opgroeien. Maar terug naar het 3FM-verhaal constateert de socialist ook dat omwonenden én de mensen daarachter een week lang worden geconfronteerd met 'herrie'. Ook vraagt zij zich af hoe de partners zo veel geld bij elkaar krijgen en is er wel voldoende politiecapaciteit?
 

U bent hier