h

Aandacht vragen voor het leefbaarheidsgat

11 december 2015

Aandacht vragen voor het leefbaarheidsgat

SP-Hilversum stelt vast dat gemeenten en organisaties gebukt gaan onder enorme bezuinigingen. Beleidsmakers gaan klein en veilig op de kerntaken zitten. Bewoners moeten het zelf maar oplossen.

De inwoners moeten meer regelen omdat anderen zich terugtrekken, voornamelijk wegens bezuinigingen. We zeggen tegen mensen dat ze langer thuis moeten wonen, maar we bezuinigen op de thuiszorg. 

SP-fractievoorzitter Bianca Verweij noemt dat een leefbaarheidsgat, slechts wanneer het schip vergaat, ziet men wie kan zwemmen.
 
Meer taken, terwijl je het met minder geld moet doen. Te weinig aandacht voor voorlichting en preventie.
 

De brandweermensen uit Hilversum zeggen dat zij zorgen hebben over de brandveiligheid bij ouderen. Het bewijs daarvan zijn de twee woningbranden met dodelijke afloop op de Willem Bontekoestraat en de Spechtstraat. De aandacht moet meer komen te liggen op preventie, aldus de brandweer.

Voorlichting is volgens de brandweer een goed middel om de veiligheid te bevorderen. In december ging de brandweer langs bij meer dan 100 scholen in de regio.

"Dit speelt echt een belangrijke rol in de preventie rond de jaarwisseling. Vooraf steken alle kinderen van groep 8 hun hand op dat ze vuurwerk willen gaan afsteken. Aan het einde van de sessie denkt twee derde daar toch anders over".

U bent hier