h

SP Hilversum raadslid Paul Vonk genomineerd voor de titel politicus van het jaar 2023. Stemt u ook?

12 januari 2024

SP Hilversum raadslid Paul Vonk genomineerd voor de titel politicus van het jaar 2023. Stemt u ook?

U kunt weer stemmen. Dit keer niet voor de gemeenteraad of landelijke verkiezingen maar voor 'de politicus van het jaar'. Dat kan hier: Stem op de Hilversumse politicus van het jaar . Doe het vóór 19 januari dan bent u nog op tijd. En dan doen wij gelijk maar een advies: Stem op Paul!

Onze Paul Vonk (raadslid/fractievoorzitter SP Hilversum) is genomineerd en daar zijn we beretrots op. Waarom Paul wat ons betreft mag winnen? Omdat hij zich met het SP-team Hilversum sterk maakt voor alle Hilversummers. Vooral voor de Hilversummers die een woning nodig hebben, te weinig geld hebben om rond te komen, die mee willen doen maar dat om allerlei redenen niet kunnen en die goede zorg nodig hebben.

Ook op de gebieden onderwijs en sport maakt Pauls zich sterk. Hij diende onder meer een voorstel in om alle scholen frisse scholen te laten zijn.  Frisse lucht in klaslokalen is van belang en de gemeente moet hier dus nu echt werk van gaan maken. Lees meer in dit artikel van NH Nieuws: Hilversum moet aan de slag met frisse scholen. Luchtkwaliteit is om te huilen. 

Toen de GAD aankondigde dat zij zelf het oud papier gingen ophalen vond Paul dit van met af aan geen goed idee omdat dit ten koste zou gaan van inkomsten van sportverenigingen die hier een zakcentje aan verdienen. Bijna de hele raad steunde hem daarin. Ondanks dat de wethouder in de regio moest regelen dat dit niet zou gebeuren, gebeurde het toch. Wel is er nog een financiële overgangsregeling getroffen. Paul houdt dit onderwerp nog niet los.

Paul over zijn raadswerk
Zelf zegt Paul over het raadswerk: 'We doen bijvoorbeeld voorstellen om kleinschalige energievoorzieningen te realiseren, waarbij winst maken niet het doel is. We strijden voor hoger minimumloon voor alle werknemers binnen de gemeente en de regio.

Als raadslid van een kleine fractie lukt het niet heel vaak je voorstel erdoor te krijgen, maar als het lukt is dat heel mooi. Bijvoorbeeld als er een goede regeling komt voor sekswerkers, als indicaties voor de WMO toch langdurig kunnen worden afgegeven wanneer het duidelijk is dat er geen verbetering in de gezondheidssituatie zal komen (dat scheelt veel pijnlijk eindeloos invulwerk), als er speelmogelijkheden worden toegevoegd in het stationsgebied of daklozen als urgente woningzoekenden worden gezien. Dan fiets je als raadslid vrolijk naar huis hoor. 

Eerlijk gezegd heb ik altijd wel plezier in mijn werk als raadslid. Wat helpt is de fijne sfeer in de raad. Natuurlijk ben je het niet altijd met elkaar eens, maar op persoonlijk vlak zijn de verstandhoudingen prima. Alle raads- en commissieleden hebben een passie voor Hilversum, voor politiek. We zitten er allemaal om Hilversum nog mooier en beter te maken. Wat is het dan mooi om na een stevig debat in de nazit te zien dat de onderlinge sfeer daar niet onder lijdt. Gelooft u het niet? Kijk dan zelf eens via YouTube (hilversum.nl/bekijkraadsvergadering) , of beter nog, vanaf de publieke tribune.'

Kortom wat ons betreft genoeg redenen om trots te zijn op Paul en zijn raadsteam. Wellicht vertrouwde u al eens uw zorgen en/of uw stem aan de SP/Paul. Dat kan u dat nu nog eens doen.

Stemmen kan hier: Stemmen kan weer op de Hilversumse politicus van het jaar 

 

Reactie toevoegen

U bent hier