h

Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Wij stellen voor: kandidaat 5, Ben Bedeker

12 maart 2022

Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Wij stellen voor: kandidaat 5, Ben Bedeker

Foto: SP

Ben staat bij de Oude Haven op de foto.
"Ik zie hier, in mijn verbeelding, een stadspark voor me met ligweides waar gezinnen kunnen picknicken, jongeren kunnen chillen en waar je met je oma een wandelingetje kan maken."

Ook een uitspanning met koffie en zelfgebakken worteltaart, een ijscokar en natuurlijk een foodtruck met lekkere verantwoorde snacks passen in mijn fantasie. In de werkelijkheid zie ik echter alleen maar veel hondenpoep en afval in het gras, wat aangenaam verpozen nagenoeg onmogelijk maakt. Het is zonde, want dit stukje natuur midden in Hilversum is de uitgelezen plek voor een gezellig stadspark zoals we dat in de grotere steden ook zien.

Ik wil hiermee niet zeggen dat we een grote stad moeten zijn, maar we hebben deze ruimte en daar moeten we gebruik van maken. Ook een plaats als Hilversum heeft behoefte aan een stadspark, al helemaal als we de ambitie hebben om voor jongeren betaalbare woningen te realiseren. Studenten uit Amsterdam en Utrecht moeten uitwijken omdat het voor hen onmogelijk is woonruimte te vinden in hun studentenstad. Hilversum ligt centraal, is met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken én heeft zelf ook een ruim aanbod aan opleidingen.

Daarnaast moeten er ook betaalbare woningen komen voor alle Hilversummers, ook voor de jongeren die zich na hun studie in hun geboortedorp willen vestigen. Nu is dat onmogelijk. Starters, werkenden in de zogeheten essentiële beroepen en jonge tweeverdieners kunnen het nu financieel niet opbrengen om in Hilversum een woning te huren of te kopen.

Niet iedereen kan in Hilversum wonen, want zo groot is dit dorp niet, maar iedereen moet wel de kansen krijgen om in Hilversum te kúnnen wonen en die kansen hebben nu heel veel mensen niet. Maar als we meer woningen realiseren in bestaande panden zoals boven winkels, in leegstaande winkels, kantoorpanden en bedrijfspanden, dan komen we een heel eind in het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen. Ook op het Arenapark kan eventueel een soort  studentencampus komen.

Jonge mensen brengen levendigheid met zich mee en die levendigheid zie ik dan graag terug in de Oude Haven, het stadspark van Hilversum!

U bent hier