h

Gemeenteraadsverkiezingen maart 2022. Wij stellen voor: Paul Vonk Lijsttrekker

20 februari 2022

Gemeenteraadsverkiezingen maart 2022. Wij stellen voor: Paul Vonk Lijsttrekker

Foto: SP Hilversum / SP Hilversum/van Dijk

Paul staat op het station bij Hilversum Sportpark.
"Als ik langs het station loop, kijk ik toch altijd weer met veel bewondering en interesse naar de monumentale bogen over het spoor."

Het sportpark betekent veel voor mij, want ik ben een sportfanaat. Ik heb destijds mijn debuut gemaakt in een uitwedstrijd van mijn club SV Olympia ‘25 bij de voetbalclub op het sportpark tussen de drafbanen die er toen nog waren en ik heb daar hele goede herinneringen aan.

Ook de bogen over het spoor daar hebben mijn interesse. Deze monumentale bogen stammen uit de Tweede Wereldoorlog. Toen het staal op was hebben ze de bogen uit beton moeten gieten, want de bovenleidingen moesten wel gelegd worden. Als ik langs het station loop, kijk ik toch altijd weer met veel bewondering en interesse naar deze monumentale bogen.

Nog een reden waarom ik hier op de foto sta, is het openbaar vervoer in zijn algemeenheid. Ik ben een groot voorstander van uitbreiding van het openbaar vervoer. Als meer mensen de auto laten staan en gebruik maken van het openbaar vervoer, dan hoeven we ook geen discussies meer te voeren over wegen over of onder de hei.

Als er op het Arenapark meer mensen gaan wonen, dan is een groter station natuurlijk wenselijk. Ik wil daarbij wel één grote “maar” aanvoeren en dat is het Laapersveld.

We hebben niet zoveel parken in Hilversum en het Laapersveld is een prachtig park. Uitbreiding van het Station zou dus wat mij betreft aan de andere kant, richting Baarn, mogelijk zijn en niet aan de kant van het park. Een groter station met bijbehorende voorzieningen is verder een goed idee, want het is een levendig stukje Hilversum met alle sportaccommodaties, bedrijven, scholen en nog te realiseren woningen.

Eigenlijk heb ik nog een “maar” en dat is dat het station wel zijn naam Hilversum Sportpark behoudt. Afgezien van het feit dat de naam Arena mij te veel doen denken aan het stadion van Ajax, waar ik als fanatiek Feyenoordfan niet veel mee heb, ben ik van mening dat je niet te snel namen moet veranderen. Namen hebben veelal een verwijzing naar de geschiedenis en ik vind dat belangrijk. Zo moet de Kerkbrink ook onze Kerkbrink blijven en niet het Mediaplein worden. Dat er zo respectloos wordt omgesprongen met onze geschiedenis vind ik schandalig. Dus Hilversum Sportpark moet Hilversum Sportpark blijven!

Lees hier over de SP inzet voor meer woningen op ht Arenapark

U bent hier