h

Gemeenteraadsverkiezingen maart 2022. Wij stellen voor: kandidaat 9 Jochem Buwalda

20 februari 2022

Gemeenteraadsverkiezingen maart 2022. Wij stellen voor: kandidaat 9 Jochem Buwalda

Foto: SP

Jochem staat op de foto bij het buurthuis in Kerkelanden.
"Tot mijn 15e woonde ik met mijn ouders in de Rembrandtlaan in Hilversum. Na de scheiding van mijn ouders verhuisde ik met mijn moeder naar Kerkelanden. Voor mij, was dat een wereld van verschil."

Kinderen uit een rijkere buurt, waar ik vandaan kwam, hebben zoveel meer vanzelfsprekende kansen dan kinderen in de buurt waar ik nu woon, vroeg ik mij toen al af. In de Rembrandtlaan gingen de buurkinderen naar bijles, paardrijles en ze zaten op een tennis en hockeyclub. In Kerkelanden moeten mijn buren met een migratieachtergrond kiezen of ze hun dochter op bijles doen of op een sportclub. Één van de twee wordt vergoed en voor het andere hebben is geen geld. Deze kansenongelijkheid, want dat is het kunnen we als samenleving niet goedkeuren iedereen verdient dezelfde kansen waar in Hilversum je ook woont.

Om die kansenongelijkheid tegen te gaan zou ik graag een bibliotheek in Kerkelanden willen. want als je kan lezen dan gaat er een wereld voor je open. Kinderen met een met weinig kansen leren op school wel lezen maar als het thuis niet wordt gestimuleerd omdat de ouders zelf niet kunnen lezen, dan krijgen deze kinderen een achterstand die ze niet meer in kunnen halen. Een bibliotheek in de wijk kan het verschil maken helemaal als er ook mensen met een migratieachtergrond in die bibliotheek komen. 

Veel mensen en vooral jongeren in Hilversum voelen zich niet gehoord, buurthuizen zijn wegbezuinigd en sportclubs krijgen minder subsidie. Hier moet iets aan gedaan worden. Mensen moeten weer kansen krijgen. Daarom ben ik lid geworden van de SP. Niet voor mij maar voor de ander.

U bent hier