h

Herrie in je Koffie: Geluid-schermen voor de A27?

6 september 2017

Herrie in je Koffie: Geluid-schermen voor de A27?

De A27 wordt drastisch aangepakt.De snelweg wordt verbreed, en er komt een volledig  nieuwe afslag naar Hilversum. Er komt een standaard op- en afrit, die minder ruimte in beslag neemt dan de huidige lussen.

Klinkt goed, maar er zijn ook nadelen: er wordt een grote hoeveelheid bomen gekapt, en met de verplaatsing van de wegen neemt de geluidsoverlast in de buurt toe. De luchtkwaliteit gaat achteruit en het woonplezier neemt af.

Het Comité West-Indische buurt voert daarom actie. Ze willen dat Rijkswaterstaat geluidschermen plaatst. De rijks-overheid geeft echter niet thuis. Voor hun is een besparinkje belangrijker dan woongenot. Het comité richt zich daarom (ook) op provincie en gemeente Hilversum. Ze hopen dat die inzet, en wellicht geld, beschikbaar stellen, en met rijkswaterstaat in overleg gaan om te zorgen dat die  geluidsschermen er toch komen.

Tot nu toe zonder success. De buurt organiseerde een ontbijt langs de A27 om het probleem toe te lichten. De SP, en enkele leden van Hilversumse partijen waren daarbij, maar veel anderen lieten verstek gaan.

Provincie en rijk toonden geen interesse.

De kans dat er geld uit Hilversum beschikbaar komt is klein. De hoop is alsnog dat bijv. partijen in Provinciale Staten de bal zullen oppakken, en met een voorstel komen.

We blijven het volgen.

U bent hier