h

SP-Hilversum buurten in op Noord-Holland dag

12 april 2016

SP-Hilversum buurten in op Noord-Holland dag

SP-Hilversum deelnemer aan Noord-Holland dag.

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag 9 april was Enkhuizen het decor voor de eerste SP-Provinciedag Noord-Holland. Meer dan 80 actieve SP-leden uit alle Noordhollandse afdelingen bespraken eerst in het Zuiderzeemuseum hun afdelingsstrategieën. 's Middags trokken ze de Bloemen- en Verzetsheldenbuurt in om mensen steun te vragen voor de strijd voor een betere ziektekostenverzekering.

Binnenkort komt de Tweede Kamerfractie van onze partij met een initiatiefvoorstel om één landelijke publieke zorgverzekering in te voeren en het eigen risico in de zorg af te schaffen. Daarmee kan een eind komen aan de wildgroei aan zorgverzekeringen, die allemaal verschillende pakketten verkopen. Ook wordt dan geen geld meer verspild aan winsten en reclame om mensen over te halen een andere verzekeraar te nemen. Tegelijk moet met afschaffing van het eigen risico van 385 euro een einde komen aan de ‘boete’ op ziek-zijn.

Alle bewoners in de buurten werden bezocht door SP'ers.

uit onze provincie om over het voorstel te praten. Ook werd een ieder gevraagd of zij belangstelling hadden om in Enkhuizen een informatieavond over de zorg te bezoeken. 

Ook Emile Roemer liep mee en maakte met veel bewoners een praatje. Roemer was soms zichtbaar onder de indruk van de schrijnende verhalen die hij van mensen hoorde.

De SP-ploeg bracht een bezoek aan Tienerhonk IJsselzand, waar zij door tienerwerker en vrijwilligers warm werd ontvangen. Emile Roemer schudde ook hier veel handen en sprak zijn grote waardering uit voor het werk dat er in het Tienerhonk verricht wordt. SP'ers uit andere afdelingen keken met bewondering naar alles wat de SP-afdeling Enkhuizen met hun wethouder Marcel Olierook hier samen met bewoners al voor elkaar hebben gebracht.

 

U bent hier