h

De SP komt overal

4 maart 2014

De SP komt overal

Een verslag van het kiezerscafé voor mensen met een lichtverstandelijke beperking. "Waarom kom ik de SP overal in Hilversum tegen bij belangrijke kwesties en de andere partijen niet?" vroeg een bezoeker van het op maandag 3 maart in Woondienstencentrum Lopes Dias.


Dat konden de andere partijen niet onbesproken laten. De ene partij betoogde dat ze altijd erg goed nadachten over het belang van de Hilversumse burger. Andere partijen organiseerden bijeenkomsten of gingen ook wel eens naar de mensen toe. De woordvoerder van D66 wist te vertellen dat zijn partij overal kwam. "Maar ik woon al 40 jaar in Hilversum en heb u nog nooit bij mij in de straat gezien", zei een mevrouw uit het publiek. Daarop versmalden de meeste partijen de aanwezigheid van de SP in de wijken tot: "Wij hoeven niet altijd op de Groest te staan."

De juiste keuzes
SP-lijsttrekker Bianca Verweij speelde een afgewogen rol in het debat. Wat ze zei was raak, inhoudelijk onderbouwd en sprak de mensen met een lichtverstandelijke beperking aan, die zich zorgen maken over hun dagbesteding, de kleinere budgetten en de overname van zorgtaken door de gemeente.
Verweij sprak daar genuanceerd over: "Natuurlijk komt er minder geld, maar de SP kan de doorslag geven dat de gemeente de juiste keuzes maakt, zodat jullie niet in de dupe worden."

Gelukkig stond er iemand uit het publiek op en vertelde over de doorslaggevende rol van de SP bij de actie van de buurtbewoners in het Dichterskwartier om de kap van hun bomen door de gemeente te voorkomen: "Geen enkele partij was geïnteresseerd, geen enkele partij kwam helpen, behalve de SP."

Gelijke rechten
De SP-Hilversum vroeg in 2013 aan het Hilversums college om de uitgangspunten van het VN verdrag gelijke rechten voor iedereen op te nemen in het Hilversums beleid. Niet meer dan normaal vindt de SP.

Bekijk hier het informatie-filmpje over het VN verdrag gelijke rechten voor iedereen

 

U bent hier