h

Extra inspraak bij de gemeente na artikel SP

27 augustus 2013

Extra inspraak bij de gemeente na artikel SP

Na het artikel ‘SP fel tegen bestuurlijke gang  van zaken ‘Gooistad’’ en onderstaand artikel op deze site is er een bericht gestuurd door de voorzitter van de commissie Economie & Bestuur waarin staat dat hij in overleg met de burgemeester voor gaat stellen om een extra commissievergadering  te houden op dinsdag 10 september waardoor u  alsnog de mogelijkheid krijgt uw mening te geven over de ‘versterking van bestuurskracht’.

Om hun eigen redenen is gedeputeerde staten van Noord-Holland nog steeds van plan om het besluit wat ze al genomen hebben pas 27 augustus bekend te maken. Het college van Hilversum kan dit besluit dan pas bestuderen en daarop een zienswijze formuleren zodat deze zienswijze op 3 september bekend gemaakt wordt.
Aangezien de commissie Economie & Bestuur al op 4 september gepland staat is het voor raads- en commissieleden bij deze vergadering niet mogelijk om goed voorbereid te zijn op een zinvolle discussie.
Er gaat nu echter 4 september voorgesteld worden om een extra vergadering te houden op dinsdagavond 10 september.

Dit houdt in dat u en de raad alsnog de gelegenheid krijgen om hun mening te geven.

Ook al is de SP niet blij met de gang van zaken en vindt ze dat er meer druk op de provincie uitgeoefend had kunnen worden wil ze wel de burgemeester en de voorzitter E&B bedanken voor deze snelle oplossing.

U bent hier