h

Zaterdag 6 april demonstratie Sta op voor de Zorg

1 april 2013

Zaterdag 6 april demonstratie Sta op voor de Zorg

De regering van VVD en PvdA breekt de zorg af. Dat doet zij door fors op de zorg te bezuinigen, de marktwerking in de zorg te bevorderen, de werkgelegenheid in de zorg te ondermijnen en door mensen die in de zorg werken op de nullijn te zetten. Daar gaan we niet mee akkoord omdat het een kwestie van beschaving is dat we goed zorgen voor mensen die ziek zijn of verzorging nodig hebben. Wij roepen dan ook werkers in de zorg, gebruikers van de zorg en familieleden van mensen die zorg nodig hebben op om op te staan voor de zorg en deel te nemen aan de Strijd om Zorg demonstratie op 6 April, 12 uur - 15 uur, in het centrum van Den Haag.

De bezuinigingen op de zorg en de afbraak van de zorg staan helaas niet op zichzelf. Hoewel wel in een van de rijkste landen van de wereld leven, doet de huidige VVD-PvdA regering er alles aan om het vertrouwen van mensen in de toekomst te ondermijnen.

Rekening bij de verkeerde mensen
Of het nu gaat om de stijgende werkloosheid, het consument vertrouwen, de huurprijzen, de problemen voor starters op de woningmarkt of het leenstelsel voor studenten, dit kabinet maakt de verkeerde keuzes en drukt op de verkeerde knoppen. Dit kabinet legt de rekening van de crisis bij de verkeerde mensen. Ondanks dat de regering nog maar een half jaar in functie is, heeft nog maar een van de drie Nederlanders daar vertrouwen in.

Sta op voor de zorg
Kortom het is nodig dat we opstaan voor de zorg.
Wij roepen dan ook werkers in de zorg, gebruikers van de zorg en familieleden van mensen die zorg nodig hebben op om op 6 april deel te nemen aan het op initiatief van de Abvakabo georganiseerde protest. Natuurlijk is de Gooische SP ook van de partij! Aanmelden kan viawww.strijdvoorzorg.nl

Steek je hand op voor de zorg
Laat op de site Handen Thuis Rutte jou boodschap over de voorgenomen kabinetsbezuinigingen achter.

Zie ook:

 

U bent hier