h

Grootste thuiszorgdemonstratie ooit. Blijf af van de thuiszorg!

6 april 2013

Grootste thuiszorgdemonstratie ooit. Blijf af van de thuiszorg!

 

Meer dan 6000 thuiszorgwerkers, belangenverenigingen, familieleden en politici demonstreerden zaterdag 6 april tegen de zorg bezuinigingsplannen van het VVD-PvdA kabinet. Nog niet eerder demonstreerden Nederland zoveel thuiszorgmedewerkers.
De Gooise SP was erbij!

Verzamelen op het Malieveld in Den Haag

Op weg naar het centrum van den Haag

Ook Hilversums jongste SP-er, Yorick, staat op voor de zorg en was samen met andere Hilversumse SP-ers , waaronder Rein (met hoed) in Den Haag aanwezig.

Emile Roemer: ‘Ik laat mij graag horen tegen deze plannen, ze zijn kortzichtig en zullen leiden tot vereenzaming, verwaarlozing en vervuiling van mensen die thuiszorg nodig hebben.' Maar niet alleen honderd duizenden banen worden bedreigd, ook meer dan 3,5 miljoen mantelzorgers zullen een klap krijgen."

Laat het kabinet Rutte 2 100.000 werknemers in de zorg vallen?

Zorgen voor Morgen? Jazeker! Vele mensen betuigden hun steun. De staatssecretaris zorg heeft 137961 handtekeningen aangeboden gekregen voor goede thuiszorg. Als je niet naar het malieveld kon komen, maar wel de thuiszorg wil steunen laat je hand achter op de site Handen Thuis Rutte

PvdA en VVD "begraven" thuiszorg

Corrie van Brenk, voorzitter Abvakabo FNV: "Het is uniek dat thuiszorgmedewerkers in zo'n groot aantal demonsteren. Ze werken vaak alleen, en niet in teamverband. Dus is het heel bijzonder dat ze zich zo massaal hebben georganiseerd."

SP Hilversum bestuurslid René Herveille in gesprek

Bezuinigen op de thuiszorg levert nauwelijks besparing
Onderzoek dat Abvakabo FNV maakt duidelijk dat de bezuiniging van 1,1 miljard door het kabinet op de thuiszorg slechts een netto-besparing oplevert van maximaal 240 miljoen euro. Daarnaast verliezen 100.000 thuiszorgers hun baan, waardoor de kosten van de WW ook oplopen en neemt de druk op de mantelzorg toe. Door het wegvallen van de thuiszorg zal 25 procent van de cliënten te maken krijgen met een verwaarloosd huishouden. Abvakabo FNV presenteerde op 5 april de voorlopige conclusies uit een onderzoek dat is uitgevoerd door KIWA in opdracht van de vakbond. Lees hier het rapport

Bezuinigen op de thuiszorg is funest voor mensen die dit nodig hebben

Waar kunnen we dan wel besparen?
De SP roept op om andere besparingen in de zorg te kiezen. Deze bezuiniging zal op andere plekken veel meer gaan kosten! Mensen die zorg nodig hebben, zijn niet opeens beter. Schaf de marktwerking af, dat levert minimaal 2 miljard op! Los de verspilling van medicijnen, hulpmiddelen en verbandmiddelen op, er wordt veel te veel ongebruikt weggegooid. En wat te denken van de winsten van de zorgverzekeraars! Haal het geld waar het zit.

 

U bent hier