h

ZORG OM ZORG, een ontmoeting over zorg thuis en in de buurt. Komt u ook?

23 maart 2013

ZORG OM ZORG, een ontmoeting over zorg thuis en in de buurt. Komt u ook?

Het kabinet gaat hard bezuinigen op de zorg. De thuiszorg wordt flink gekort terwijl mensen juist minder snel recht hebben op zorg in een zorginstelling. Ouderen, chronisch zieken, mensen met een psychiatrische aandoening en mensen met een beperking, maar ook zorg- en welzijnsinstellingen en woningbouwcorporaties merken daar de gevolgen van. Daarom heeft de SP het initiatief genomen om eenZORG OM ZORG ontmoeting te organiseren. De ontmoeting is bedoeld voor zorgwerkers, mensen die zorg ontvangen maar ook voor mensen die meer willen weten over de gevolgen die de kabinetsplannen op de zorg en zorgwerkers hebben. De ontmoeting vindt plaats op maandag avond 25 maart in Theater Achterom in Hilversum. De entree is gratis en iedereen is welkom!

ZORG OM ZORG ontmoeting. Voor wie?
Bent u zorgwerker of ontvangt u zorg en wilt u weten wat de gevolgen van het kabinetsbeleid voor u zijn dan is deze ontmoeting interessant. Maar ook als u ervaringen wilt delen of gewoon geïnteresseerd bent dan bent u van harte welkom.

Zorg om zorg?
Tijdens de ontmoeting vertellen de sprekers van genoemde organisaties over de gevolgen van het scheiden van wonen en zorg, gecombineerd met de bezuinigingen. Hebben zij zorgen om de zorg?

Wat betekent het dat wonen en zorg gescheiden wordt? Wat betekenen de plannen voor ouderen, psychiatrisch cliënten en voor mensen met een handicap? Wat betekenen de plannen voor zorg- en welzijnsorganisaties, hun medewerkers en voor woningbouwcorporaties? Dreigt er sluiting voor instellingen? Biedt de regio voldoende aangepaste woningen? Wat is er nodig om fatsoenlijke zorg thuis en in de buurt te behouden? Hoe kan je thuis wonen als de (zorg)faciliteiten weg bezuinigd worden? Is bezuinigen op driekwart van de thuiszorg een goed plan?

Sprekers

Dudok Wonen
Sjoerd Quint, directeur ontwikkeling & beheer

Hilverzorg
Ilona van Meegen, manager klantcentrum

Vivium Thuiszorg
Nicolette van Duijn, operationeel manager

VERSA Welzijn
Ad Otjes, regiomanager

RIBW Gooi en Vechtstreek
Sonja Hartkamp, sector manager

ABVAKABO/FNV 
Hans van den Wijngaard, bestuurder zorg

Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten Hilversum
Heiltje Stuurwolt, platformlid

Socialistische Partij
Henk van Gerven, Tweede Kamerlid

Wat, waar, wanneer
Maandagavond 25 maart

Theater Achterom (Eemnesserweg 7a, Hilversum) 
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Entree gratis

Reist u met een rolstoelbusje/auto en is een nabij gelegen parkeerplek van belang. Laat dit dan even weten via biancaverweij24@gmail.com

Benieuwd geworden? 
Dan is deze ontmoeting voor u interessant. Kom luisteren naar de verschillende sprekers en uw ervaringen delen! Aanmelden is niet nodig en de entree is gratis.

ZORG OM ZORG is een initiatief van de SP-Hilversum in samenwerking met betrokken partijen.

 

U bent hier