h

SP steunt jongereninitiatief in Hilversum Oost

21 maart 2013

SP steunt jongereninitiatief in Hilversum Oost

Op zondag 24 maart vindt vanaf 15.00 uur een 'hang-out' plaats in Hilversum. Deze vindt plaats op het 'Hyenaplein' in Hilversum-Oost, rondom de voetbalkooi. Het verzamelpunt is om 15.00 uur op de Olivier van Noortstraat 91. Vanaf 15.30 uur gaan de jongeren, Fairphone, wijkbewoners, politici en andere sprekers met elkaar in debat. Het debat is voor iedereen toegankelijk, dus alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken of mee te debatteren!

Jongeren en wijkbewoners
Rond de voetbalkooi op het 'Hyenaplein' zijn in het verleden incidenten geweest rondom overlast tussen jongeren en wijkbewoners. De jongeren die indertijd hierbij betrokken zijn geweest willen dit graag bijleggen met de buurtbewoners door een digitaal dagboek te maken. De jongeren hebben al op eigen initiatief gesprekken gevoerd met wijkbewoners, en deze hebben aangegeven om mee te werken. Tijdens deze 'hang-out' gaan de jongeren samen met de wijkbewoners een voetbaltoernooi organiseren en hiervan filmpjes maken.

Armoede in de wereld
WhatsAppen, sms'en, Facebook updates plaatsen..., af en toe lijken we wel versmolten met onze smartphones. Maar wat we ons niet realiseren, is dat de meeste mobieltjes worden gemaakt van zeldzame metalen. De grondstoffenwinning ervan heeft grote effecten op mens en milieu. Op zondag 24 maart gaan 20 Hilversumse jongeren tijdens een 'hang-out' in debat over dit onderwerp. Aanwezig is ook Bibi Bleekemolen van Fairphone, deskundige op het gebied van internationale handel. Wijkbewoner en rapper Usf geeft de aftrap met een zelfgeschreven nummer rond dit thema.

Jongereninitiatieven in Hilversum
Deze 'hang-out' staat ook in het teken van jongereninitiatieven, jongerenorganisaties, politici en instellingen met elkaar in contact brengen. Er is dan ook ruim de gelegenheid om met elkaar hierover van gedachten te wisselen.

Locatie en tijd
De 'hang-out' vindt plaats op het 'Hyenaplein' in Hilversum-Oost. Het verzamelpunt is om 15.00 uur op de Olivier van Noortstraat 91. De activiteiten vinden plaats rondom de voetbalkooi op het plein.

'Hang-out'; debatvorm op straat
Jongeren, sprekers en buurtbewoners ontmoeten elkaar voor de 'hang-out' op straat. Andere belangstellenden zijn vrij om mee te doen of toe te kijken. Hierdoor wordt het een open debat dat voor iedereen toegankelijk is.

De 'hang-out' wordt georganiseerd door jongerenorganisatie Combeat, Campagnebureau EEN, gemeente Hilversum, SP-Hilversum, Jong Gooiland, Jongerenraad, Digitaal Dagboek-Door De Wijk, Faces Against RacisManifest, Versa en wijkbewoners.

 

U bent hier