h

Leefbaarheid in de Oude Doelenstraat

17 februari 2013

Leefbaarheid in de Oude Doelenstraat

Begin februari ontvingen we als SP een noodkreet. Een noodkreet van bewoners aan de Oude Doelenstraat in het centrum van Hilversum. De bewoners vinden dat hun straatje verloederd. En ze hebben gelijk! Kapotte regenpijpen, wildplassers, grafitti, gedumpt afval en foutparkeerders. Daarom heeft de SP de bewoners geadviseerd contact op te nemen met het wijkbureau van de gemeente, zijn we zelf met ze gaan praten en hebben we vragen gesteld tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad. Het goede nieuws: Bureau wijkzaken van de gemeente heeft al contact gezocht met de bewoners en de wethouder openbare ruimte en handhaving gaat snel met de bewoners om de tafel om te bekijken wat er structureel beter kan en zal op kort termijn zorgen voor een opruimactie.

Vragen SP over vervuiling rondom Oude Doelenstraat
1. Is de wethouder op de hoogte van de overlast die inwoners in de Oude Doelen ervaren? Is de wethouder bekend met de problemen in deze straat?

2. Is de wethouder bereid om met de inwoners van de straat in overleg te treden over de problemen?

3. Welke mogelijkheden ziet de wethouder om deze problemen aan te pakken? Kan met de bewoners een plan worden opgesteld?

4. Op wat voor termijn kan met verbeteringen worden begonnen?

5. Kan de wethouder de raad, na overleg met bewoners, informeren over wat er gedaan wordt?


Wat kan er gedaan worden?
De SP heeft de bewoners geadviseerd om met elkaar om de tafel te gaan en een wijkplan op te stellen. Een top 10 van gewenste resultaten zeg maar. Dit wijkplan kan dan besproken worden met bureau wijkzaken en de wethouder.

Op korte termijn kunnen wij ons voorstellen dat er een opruimactie komt. Dat er politiebikers regelmatig door het straatje fietsen en dat er juist ook `s avonds in de wijk gecontroleerd wordt op foutparkeerders. Want met name dan zijn die er dankzij de ruimere openingstijden van de Mc Donalds. Het reinigen van de gevels kan in overleg met de eigenaren van de bekladde panden.

Wat de bewoners op langere termijn willen moeten ze met elkaar bepalen en met de gemeente bespreken.

Leefbaarheid begint te leven
Het was overigens goed om te merken dat ook andere partijen zich inmiddels bekommeren om de leefbaarheid in wijken en buurten. Want ook zij stelden vragen.

 

U bent hier