h

Thuiszorg uitgekleed! SP en vakbonden op de bres voor thuiszorg

29 januari 2013

Thuiszorg uitgekleed! SP en vakbonden op de bres voor thuiszorg

De regering wil 75% van de huishoudelijke zorg afschaffen. Ouderen en gehandicapten moeten die zorg zelf gaan betalen. Voor de mensen die dit niet kunnen blijft een zogenaamde maatwerkvoorziening over. Naar verwachting gaan er op landelijk niveau 58.000 banen in de thuiszorg verdwijnen, en duizenden ouderen en gehandicapten zullen het in de toekomst zonder deze waardevolle vorm van zorg moeten doen, en dreigen hun vertrouwde hulp te verliezen. Ook in Gooi en omstreken zullen we de gevolgen van dit PvdA/VVD beleid gaan merken als we het tij niet keren.

 

Actie!
Daarom voeren de SP in Hilversum, de SP-werkgroep BEL (Blaricum Eemnes Laren) en de Abvakabo FNV actie. En wel onder de naam: Strijd voor de thuiszorg, want huishoudelijke thuiszorg is méér dan poetsen. Thuiszorgmedewerkers zijn de oren en ogen van de zorg en signaleren in een vroeg stadium wanneer mensen achteruit gaan. Door goede thuiszorg en ander voorzieningen bij de mensen thuis wordt voorkomen dat mensen sneller aangewezen zijn op de veel duurdere verpleeghuiszorg en daarnaast zijn de diverse thuiszorgorganisaties in onze regio goed voor vele thuiszorgbanen.

Hilversumse SP-fractievoorzitter Bianca Verweij:

Het is heel merkwaardig dat mensen gestimuleerd worden om zolang mogelijk thuis te blijven wonen, maar dat allerlei voorzieningen die dit mogelijk maken zoals thuiszorg wegbezuinigd worden. Er werken er in onze regio honderden mensen in de thuiszorg. Als deze PvdA/VVD plannen doorgaan dan verliezen mogelijk vele Gooise thuiszorgers hun baan, en mensen die dit nodig hebben hun zorg. En dat gaan we niet zomaar laten gebeuren!

Steun de strijd voor de thuiszorg 
Wij roepen iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt op om de website www.strijdvoorthuiszorg.nlde petitie: Strijd voor de thuiszorg te tekenen of om zaterdag 2 februari, vanaf 11 uur langs te komen bij de SP-kraam op de Hilversumse markt (kop Groest/marktterrein) om persoonlijk te komen tekenen.

Zorgmeldpunt 
De SP heeft ook een zorgmeldpunt geopend voor iedereen die (thuis)zorg heeft of daarin werkt. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Bent u tevreden over de zorg die u krijgt? Zijn er bij u zaken veranderd sinds de diverse bezuinigien zijn ingevoerd. En voor de medewerkers in de zorg: Wat merk jij van de ontwikkelingen in de WMO en de bezuinigingen. Kan je je werk nog goed doen? Wat moet beter en wat gaat goed?

Laat het ons weten via: SPZorgmeldpunt@live.nl

SP-BEL-werkgroep in actie 
De SP-werkgroep Blaricum, Eemnes en Laren trotseerde donderdag 24 januari al de kou om handtekeningen op te halen voor de actie Strijd voor goede thuiszorg. Eigenlijk hoefden ze niemand echt uit te leggen wat het voor mensen betekent als de VVD/PvdA plannen (75% van de thuiszorg weg bezuinigen) doorgaan. En wat de heren Rutte en Samson niet willen snappen, begrepen de mensen op de markt en bij het winkelcentrum in Eemnes heel goed; dat kan niet, dat is asociaal! Bijna iedereen was dat ook bereidt zijn handtekening te zetten.

 

U bent hier