h

De Rode Karavaan - Campagne week 3

9 september 2012

De Rode Karavaan - Campagne week 3

Landelijke en lokale ´ers waren afgelopen week all over de regio te vinden om het -verkiezingsprogramma onder de aandacht te brengen aan de deur, op markten, braderieën, stations en winkelcentra. Opvallend was dat er zelfs mensen hun stempas kwamen brengen met de vraag of we voor ze willen stemmen. 
Hun opdracht: 
NU !

En passant waren de gemeenteraadsvergaderingen ook weer begonnen en pleitte de -raadsfractie Hilversum voor aansluiting bij activiteiten in het kader van het jaar van de Bij.

-Tweede Kamerleden in Het Gooi
Afgelopen week waren er ook legio -Tweede Kamer kandidaten op stap in het Gooi. De volgende landelijke ´ers waren in het Gooi te vinden: Renske Leijten (nr 2) was bij het Goois verkiezingsdebat in Bussum, Barry van Kent (nr 38) was bij het makelaarsdebat in Huizen, Paulus Jansen (nr 12) was bij het verkiezingsdebat van het vastgoed forum Midden Nederland, Paul Ulenbelt (nr 9) was bij het vakbond "Kunduz"debat, Henk van Gerven (nr 10) was bij het WSW vakbondsdebat in Hilversum, Nine Kooimans (nr 14) was bij het verkiezingsdebat van het Goois Lyceum in Bussum en natuurlijk zagen we lijsttrekker Emile Roemer meermaals bij diverse TV-programma´s.

"Kunduz" Debat
-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt was aanwezig bij het door de in het Gooi Samenwerkende Vakbonden georganiseerde "Kunduz" debat over werk, inkomen, pensioen en zorg. De vakbonden vrezen voor een Sociale Woestijn. Duidelijk is dat wat de  betreft Zorg geen Markt is en versoepelde ontslag mogelijkheden niet gaan leiden tot meer mensen aan het werk. Daar moet meer voor gebeuren!

 steunt vakbondsacties
Nog steeds knokken vakbonden voor diverse branches, gesteund door de de , voor sociale zekerheden, betere arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Eerst waren het de postbodes (red de postbode), toen de schoonmakers (grote schoonmaak) en nu de zorg (wij zijn de -thuis- zorg) Onze steun hebben ze!

Nieuw vertrouwen
Op 1, 5 en 8 september was de Hilversumse  op de markten en braderieën aanwezig met onze levensgrote Emile. Zeg nou zelf... net echt toch? Maar afgelopen week trof je de  ook, huis aan huis, op stations, op de Huizerdag, in de Hilversumse Meent, op diverse plaatsen in Bussum en op de verkiezingsmarkt in Laren.

Tijdens deze verkiezingen gaat het er hard aan toe. Politici zuigen van alles uit hun duim en doen er alles aan om te waarschuwen voor het "Rode Gevaar" Daarom nam de -Hilversum op maandag 3 september deel aan de landelijke -actie. "Je kan het beter uit een lolly zuigen dan uit je duim" In het kader van die actie deelden ruim 80 -afdelingen ´s ochtends in alle vroegte lolly's, sponsjes en verkiezingsprogramma´s uit op treinstations.

Wij krijgen veel positieve reacties en gaan vol vertrouwen op naar de laatste campagneweek. Op naar een klinkende verkiezingsuitslag!

Vastgoedondernemers vragen overheidsingrijpen
Voor een select clubje vastgoed makelaars, ontwikkelaars, gemeenten en woningbouwcorporaties was een verkiezingsdebat georganiseerd door het vastgoed forum Midden Nederland. Tweede Kamerlid Paulus Jansen vertegenwoordigde daar de . Opmerkelijk was dat de vastgoedvertegenwoordigers nu pleiten voor overheidsingrijpen terwijl ze, toen het nog goed ging, vonden dat de overheid toch maar vooral op afstand moest blijven. Het is jammer dat dit debat niet openbaar toegankelijk was. Er waren vast meer mensen geïnteresseerd geweest in de gedachten van verschillende partijen over het vastgoed.

Zorgen over de WSW en begeleiding
Tijdens een informatiebijeenkomst voor mensen met een beperking, georganiseerd door Sherpa en Versa lichtte fractievoorzitter Bianca Verweij de -Hilversum standpunten rondom Europa, veiligheid, zorg en openbaar vervoer toe.
Mensen met een beperking hebben behoorlijk wat zorgen over hoe het verder moet met de sociale werkvoorziening en over de 10-uurs en de eigen bijdragen regelingen in de zorg. Maar ook, hoe moeten zij de verschillende lastenverzwaringen gaan betalen en wie zorgt dat zij straks een fatsoenlijk betaalde baan met voldoende begeleiding krijgen..?

Een Baby!
En je zal het altijd zien. Er gebeurt tijdens de campagne altijd iets "onverwachts". Bestuurslid Menno werd vader van een kerngezonde zoon, Milo. Die van de Hilversumse  een heuse -slab aangeboden kreeg. Wij wensen Menno en zijn gezin alle goeds!

De laatste loodjes
Aankomende dinsdag is de laatste campagnedag. 
 De Rode Karavaan trekt dan de gehele dag door het Gooi. Heb je nog vragen, twijfel je ergens over. Vraag het! Zodat je aanstaande woensdag weloverwogen je keus kan maken.

Aanrader: Bezoek het groot verkiezingsdebat in Laren, locatie theaterkapel het Brinkhuis, aanvang 20.00 met -Tweede Kamerlid Farshad Bashir of bezoek het Ladies-Only debat in Hilversum, locatie Heren Sociëteit De Unie, aanvang: 20.00


Wat kies jij? Wordt het socialer of liberaler?


Overige artikelen over onze locale activiteiten:

Tomaatje SP-stemmers bedankt
Tomaatje Actie-agenda verkiezingscampagne
Tomaatje De Rode Karavaan - Campagne week 2
Tomaatje SP bij debat samenwerkende bonden
Tomaatje De Rode Karavaan - Campagne week 1
Tomaatje Fotoverslag Gooise campagne Kick-off
Tomaatje De eerste verkiezingsfoto's zijn geplakt!

U bent hier