h

Plaatsen maatschappelijke opvang gehandhaafd

18 december 2011

Plaatsen maatschappelijke opvang gehandhaafd

Mensen die onderdak en begeleiding nodig hebben en gemotiveerd zijn om actief aan hun eigen hulpverlening te werken kunnen terecht bij één van de dependances van de Vluchtheuvel in Hilversum. Zij kunnen daar rekenen op sociale dienstverlening, crisisinterventie en persoonlijke begeleiding en veelal biedt het begeleid wonen een opstap naar zelfstandig wonen of een andere vorm van begeleid wonen. De SP is voorstander van deze voorzieningen omdat deze mensen echt op weg helpen.

Het probleem
Maar door de bezuinigingen dreigden er 6 plaatsen uit de dependances van de Vluchtheuvel te verdwijnen en voor de SP was dat reden om tijdens de gemeentelijke begrotingsbespreking van 9 november een motie in te dienen. 
In deze motie hebben we de wethouder Zorg en Welzijn gevraagd hebben om een aantal knelpunten rondom de maatschappelijke opvang op te lossen. Het behoud van deze 6 dependance plaatsen begeleid wonen was er één van. 

Geen steun van de raad
De wethouder vond onze motie sympathiek maar nam hem niet over en tijdens de stemming bleek dat: D66, VVD, PvdA, HvH,CDA en GL tegen de motie waren. 
Daarmee bleken alleen wij, Leefbaar Hilversum en de Christen Unie de aandachtspunten in de motie te onderschrijven. Een, wat ons betreft, bedroevend resultaat. 

Toch goed nieuws!
Maar de wethouder Zorg en Welzijn heeft na de begrotingsbespreking in november toch een hand over zijn hart gestreken en zijn wens om de maatschappelijke opvang goed geregeld te hebben gestand gedaan. Op 24 november schreef de wethouder namelijk in een brief aan de gemeenteraad dat er (extra) geld gereserveerd staat voor de winterregeling dak-en thuislozen en deze week hoorden we dat de 6 bedreigde opvangplaatsen gehandhaafd blijven. En dat is goed nieuws voor de mensen die deze zorg en/begeleiding nodig hebben! 

We hopen dat ook de andere aandachtspunten prioriteit krijgen van de wethouder. 
Wij gaan in ieder geval nauwlettend in de gaten houden hoe het gaat en als het nodig is zullen we er bij de wethouder nogmaals op aandringen dat hij aandacht moet hebben voor deze knelpunten.

U bent hier