h

SP pleit voor volksfeest

20 november 2011

SP pleit voor volksfeest

 Na vier mislukte edities trekt de Hilversumse gemeenteraad de stekker uit de Dag voor de Democratie. In plaats daarvan komt er een jaarlijks ’volksfeest’, gekoppeld aan bijvoorbeeld het multicultifestival of het zomerfeest in Kerkelanden. Zo kopte de Gooi en Eemlander vorige week.

Verschillende politici voelen niets meer voor de voortzetting van de Dag van de Democratie in de huidige vorm. Maar de doelstelling: politiek en inwoners van Hilversum dichter bij elkaar brengen wordt, gelukkig, nog wel breed gesteund. Daarom zijn in de discussie van de gemeenteraadsvergadering verschillende voorstellen de revue gepasseerd. 

Een volksfeest 
De dag van de Democratie zoals die tot nu toe gehouden werd is volgens de SP geen toonbeeld van het dichterbij elkaar brengen van politiek en inwoners van Hilversum. De ervaring leert dat er eigenlijk alleen politici komen en dat daarmee niet te rechtvaardigen is dat we er, op deze manier, geld aan uit geven. 
Logischer, en leuker, lijkt het bijvoorbeeld om de dag van de democratie te koppelen aan bijvoorbeeld het jaarlijkse multiculturele festival of wellicht een ander feest wat al met,voor en door inwoners van Hilversum georganiseerd wordt. Daarmee wordt de dag van de democratie echt een feestje van en voor inwoners van Hilversum en natuurlijk ga je daar als politici ook naar toe! Het SP idee van een volksfeestje sprak onze burgemeester wel aan en daarom wil hij gaan onderzoeken of dit idee haalbaar is. En natuurlijk zal de SP dan een handje helpen! 

Succesvolle initiatieven 
De initiatieven voor een Raad On Tour, Jongerendebat en bijeenkomsten voor nieuwe Hilversummers vonden bij alle raadsfracties steun. Ook de SP vind dit sympathieke initiatieven en ze kunnen dus ook wat ons betreft in 2012 doorgaan. 

Wijkschouwen
Buurten in de BuurtDe SP is groot voorstander van buurten in de buurt en weten wat er in wijken en buurten leeft. Maar je mag toch verwachten dat de burgemeester, wethouders en politici dat sowieso wel doen! Dat is namelijk waarvoor politici ook betaald worden. Daarom vind de SP wel dat je in wijken en buurten moet gaan kijken maar dat daar niet vanuit dit budget extra geld heen hoeft te gaan. 

Gezamenlijke nieuwjaarsborrel
De voorgestelde nieuwjaarsborrel gezamenlijk met ondernemers en verschillende (maatschappelijke) instellingen, werd met gemengde gevoelens ontvangen. Op zich een leuk idee maar gaan daar inwoners van Hilversum komen? Wordt het niet te veel een bobo feestje en wie gaat er opdraaien voor de kosten? Dit initiatief zullen we nauwgezet volgen. Ook de SP is in voor een feestje maar niet alleen voor bobos en niet tegen elke prijs.

U bent hier