h

SP Hilversum kiest nieuw bestuur

9 oktober 2011

SP Hilversum kiest nieuw bestuur

Afgelopen 9 oktober kwamen de leden van de SP afdeling Hilversum bijeen voor de Algemene Leden Vergadering (ALV). Tijdens de ALV spraken we over de koers van de afdeling, zijn bestuursleden (her) benoemd en is besloten over praktische zaken zoals de begroting.

Nieuw bestuur
Het bestuur is een mooie mengeling van ervaren en nieuwe bestuursleden. Maar ook van mensen die deskundigheid hebben op verschillende vlakken. Wil je meer lezen over de bestuursleden dan kun je hun persoonlijke stukjes op deze website bekijken.

Voor aankomend jaar zijn de volgende bestuursleden gekozen:
 Voorzitter: Edwin de Braber
 Organisatie secretaris: Willem Cavalini 
 Penningmeester/coördinator hulpdienst: Mattie Bos 
 Bestuurssecretaris/ledenadministratie: Donnalee Houthuyzen 
 Algemeen bestuurslid: Menno Bruijns 
 Algemeen bestuurslid: Peter van de Weerd 
 Algemeen bestuurslid: René Herveille 
 Fractievoorzitter: Bianca Verweij


Aftredende bestuursleden
Een bedankje en cadeautjes waren er voor de aftredende bestuursleden 

Joep Meddens (voorzitter)
Joep kan zijn aandacht nu volledig op het raadswerk richten.

Marjo Sinoo (Penningmeester/ledenadministratie)
Marjo heeft jaren lang voor het bestuur gewerkt. En neemt eigenlijk niet echt afscheid. Zij zal zich nu richten op SP activiteiten en de coördinatie van de bezorging van ons ledenblad.

De bestuursleden uit Bussum en Naarden Elma de Jong en Siska de Rijke gaan zich volledig met Bussum en Naarden bezighouden. 

John bedankt
Natuurlijk hebben we ruim de tijd genomen om John te bedanken voor al het werk wat hij voor (de SP) Hilversum gedaan heeft. Lovende woorden en cadeautjes vielen hem ten deel. Hij werd er zelfs een beetje verlegen van. Maar ook John kon niet ontkennen dat hij een grote rol heeft gespeeld bij het op de kaart zetten van de SP en het SP gedachtegoed in Hilversum! 

Karin bedankt
Triester werden we van het vertrek van Karin Walters. Karin heeft jaren lang met hart en ziel voor de SP gewerkt. Maar afgelopen zomer heeft zij besloten de SP de rug toe te keren, haar lidmaatschap op te zeggen en zich met behoud van raadszetel aan te sluiten bij een andere politieke partij. De gang van zaken wordt door het bestuur en de leden betreurd zeker omdat de SP Hilversum nu een raadszetel mist. 

Bianca succes
Met het vertrek van John uit de gemeenteraad kwam er een plek vrij in de gemeenteraad. Nummer 4 op de lijst, Bianca Verweij zal die plek invullen. Tevens wordt zij fractievoorzitter. Bianca werkt al geruime tijd voor de SP als organisatie secretaris en fractiemedewerker. De bestuursfunctie organisatiesecretaris zal/is inmiddels over gedragen aan Willem Cavalini zodat Bianca haar aandacht kan richten op het goed laten verlopen van de raadswerkzaamheden. Het bestuur en de leden wensen Bianca veel succes! 




Koers SP


Binden en boeien
Aankomend jaar wordt er net zoals afgelopen jaar tijd en aandacht besteed aan het ontvangen van nieuwe leden en de ideeën en ontwikkeling van huidige actieve leden. Dit zal gebeuren middels thema avonden, scholingen en gezamenlijke acties. Het bestuur en de raadsfractie zullen nauw contact houden over de diverse Hilversumse (politieke) ontwikkelingen. Ook voor geïnteresseerden en leden worden avonden georganiseerd die gelegenheid bieden om contact te leggen en/of mee te denken met het bestuur/de fractie. 

Speerpunten
De SP wil actief en zichtbaar zijn in wijken en buurten en richt zich op een aantal aandachtspunten. Waarmee niet gezegd is dat andere zaken geen aandacht krijgen! 

 Betaalbare en duurzame woningen 
 Fatsoenlijk en menswaardig sociaal- en minimabeleid 
 Bereikbare en menswaardige zorg (voorzieningen) 
 Open democratie en burgerparticipatie

Voor aankomend jaar is daar een aandachtspunt bij gekomen te weten: leefbaarheid en veiligheid. Dit naar aanleiding van diverse voorvallen en signalen van Hilversummers, bezuinigingen op wijkveiligheidsplannen, wijkopbouwwerk en de ontwikkelingen met betrekking tot het samenvoegen van de politiekorpsen Utrecht, Flevoland en Hilversum.

U bent hier