h

Jazeker, een apotheker

20 september 2011

Jazeker, een apotheker

De SP voert actie voor de terugkeer van een avond-en nachtapotheek in Hilversum. Die was er tot een aantal jaren terug nog wel. Sinds een aantal jaren is deze er echter niet meer. Hilversummers die 's avonds en 's nachts medicijnen nodig hebben moeten daarvoor naar de apotheek bij Tergooiziekenhuizen Blaricum. Dit is voor behoorlijk wat mensen ronduit lastig.

En dat kan anders zo vindt de SP en daarom zijn we op zaterdag 3 september een handtekeningenactie gestart. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van inwoners van Hilversum om aan te tonen dat Hilversummers wel degelijk behoefte hebben aan een avond-nachtapotheek. Niet later pas maar nú!
We weten dat er plannen zijn om te zijner tijd bij het nieuw te realiseren zorgcentrum “Monnikenberg” een 24uurs apotheek te realiseren. Maar daar hebben de Hilversummers op dit moment natuurlijk nog niets aan. Dat kan namelijk nog wel even duren.

Wij kunnen ons voorstellen dat onderzocht wordt of het mogelijk is om weer een dienstdoende avond- en nachtapotheek in Hilversum te realiseren. Inmiddels zijn al enkele honderden handtekeningen binnen en de actie loopt nog even door. 

Vele mensen die wij spreken vinden het een heel goed idee dat een avond- en nachtapotheek als voorziening weer aanwezig is in Hilversum. Mensen die een handtekening willen zetten kunnen dit, elke 1e zaterdag van de maand tot en met 5 november, doen bij onze marktkraam.
Die is op zaterdag 1 oktober en op zaterdag 5 november te vinden op de kop Groest/marktterrein. Ook op ander plekken zullen we handtekeningen ophalen. Waaronder op 15 oktober in Hilversum Zuid. Of u kunt uw steun betuiging mailen naar hilversum@sp.nl

U bent hier