h

Veranderingen SP Hilversum

28 augustus 2011

Veranderingen SP Hilversum

De SP Hilversum kende de afgelopen twee weken een hectisch bestaan. Het eerste persbericht was de deur nog niet uit of het volgende diende zich aan: John van Otterloo maakt zijn aanstaande verhuizing en daaraan gekoppeld zijn vertrek uit de raad bekend, Bianca Verweij wordt de nieuwe fractievoorzitter en raadslid Karin Walters verlaat de SP. Die laatste neemt een raadszetel mee naar een andere partij met heel andere ideeën dan de SP alsof de kiezer er geheel niet toe doet. Zowel fractie als bestuur hadden afgelopen weken de handen dan ook meer dan vol. 

Concreet betekenen de wijzigingen dat er voor de Hilversumse SP fractie de volgende zaken veranderen: 

John van Otterloo vertrekt uit de raad
In verband met een verhuizing naar het gelderse Laren zal John van Otterloo de Hilversumse politiek in oktober verlaten. John heeft daar zijn lang gezochte droomhuis gevonden en zal naar alle waarschijnlijkheid begin 2012 verhuizen. Tja en als je je droomhuis dan eenmaal gevonden hebt kan zelfs de Hilversumse SP je niet meer in Hilversum houden. We zullen op een later moment met gepaste trots John uitzwaaien. 
Lees hier het persbericht over het vertrek van John van Otterloo 

Nieuwe fractievoorzitter
Door het vertrek van John komt er een plek vrij in de gemeenteraad. Bianca Verweij, nummer 4 op de lijst en al drie jaar lid van de fractie als medewerker, zal die plek invullen. Bianca krijgt een flinke uitdaging, want zij wordt ook meteen fractievoorzitter. Op 12 oktober zal zij als raadslid geïnstalleerd worden. 
Lees hier het persbericht over de nieuwe fractievoorzitter van de Hilversumse SP 

Een raadszetel minder
Verder hebben we met grote teleurstelling kennis genomen van het besluit van Karin Walters om de SP te verlaten. Tot onze grote verbijstering heeft Karin bovendien besloten om haar raadszetel niet bij de SP te laten. Ze heeft besloten om deze zetel zelf te behouden en ermee naar Hart voor Hilversum te vertrekken. 
Dit betekent dat de SP fractie sinds het vertrek van Karin Walters niet drie zetels maar twee zetels in de Hilversumse gemeenteraad heeft. We zijn daar als SP natuurlijk boos over. Een stem op de SP is immers niet een stem op een andere partij. Politieke idealen zijn niet inwisselbaar al naar gelang dat het persoonlijk belang beter uitkomt. Althans: dat is bij de SP niet zo! Het is haar wettelijk recht om haar zetel mee te nemen en we kunnen haar dus niet tegenhouden, maar ze ontneemt de SP-stemmers daarmee wel een raadszetel en ze beschaamt het vertrouwen van de de mensen die op haar stemden en van de mensen met wie zij samenwerkte. Wij kunnen van dit gedrag alleen maar de grootst mogelijke afstand nemen. 
Lees hier het persbericht over het vertrek van Karin Walters. 

Aan het werk
Natuurlijk gaan we John verschrikkelijk missen en zijn we teleurgesteld over de acties van Karin. Maar ondanks dat we nu een raadszetel minder in de gemeenteraad hebben kan de SP fractie vooruit. We voelen ons gemotiveerd door de duizenden stemmen die mensen aan de SP hebben gegeven en we voelen ons gesteund door tientallen enthousiaste SPers die zich met hart en ziel inzetten om in Hilversum het sociale hart te laten kloppen. We kunnen en willen nu maar een ding doen: keihard aan het werk!

U bent hier