h

Huisartsenpost en Apotheek

4 juni 2011

Huisartsenpost en Apotheek

Dat ons ziekenhuis, inclusief de eerste hulp, in Hilversum blijft, dat is zo goed als zeker. De Hilversummers willen het, de ziekenhuisdirectie wil het, de politiek wil het en ook andere partijen zijn bereid hun nek uit te steken. Maar daarmee is de strijd nog niet ten einde. Tijdens de acties voor behoud van ons ziekenhuis bleek dat Hilversummers ook grote behoefte hebben aan een nachtapotheek en een huisartsenpost zoals in Blaricum.

Afgelopen week werd in de gemeenteraad een voorstel behandeld over hoe de zogenaamde 1e lijnszorg in Hilversum geregeld zou moeten zijn. In dat stuk was veel aandacht voor de plek waar huisartsen gevestigd kunnen worden en hoe de gemeente daar een rol in kan spelen. Op zich een prima stuk, maar op de nachtelijke bereikbaarheid van een huisarts ging het stuk niet in. Een kwestie voor de huisartsen zelf vond het college. 

De SP vind dat een gemiste kans. Wij vinden dat de acties voor het behoud van ons ziekenhuis duidelijk hadden laten zien dat Hilversummers bereid waren om actie te voeren voor goede voorzieningen en dat het college die kracht moet gebruiken om nu ook in te zetten op een 24-uurs huisartsenpost en een 24-uurs apotheek. Zo’n mooi zorgpark als op de Monnikenberg gaat komen, kan gewoon niet zonder. 

Daarom diende de SP, gesteund door de PvdA, een motie in waarin het college werd gevraagd om zich voor deze twee voorzieningen te gaan inzetten. Na enige discussie tussen de wethouder en ons, vond hij dat zelf ook. Hij nam onze motie zonder verdere stemming over en laat ons iedere zes maanden weten wat de voortgang is. Een prima resultaat, op naar een eigen huisartsenpost & nacht apotheek!!

U bent hier