h

Ziekenhuis en eerste hulp blijven in Hilversum

1 november 2010

Ziekenhuis en eerste hulp blijven in Hilversum

In 2006 maakte Tergooi ziekenhuizen bekend dat het ziekenhuis in Hilversum zou worden gesloopt en dat er een nieuw dagbehandelcentrum en zorghotel voor in de plaats zou komen. De eerste hulp zou gesloten worden. Zo zou van het ziekenhuis in Hilversum nog slechts een ‘Kwik-Fit’ voor kleine ingrepen overblijven. Alle grotere operaties en behandelingen en de eerste hulp zouden naar Blaricum gaan. Inmiddels zijn de plannen door druk van de SP en de Hilversumse bevolking gewijzigd. De Eerste Hulp blijft in Hilversum, net als veel andere specialisaties.

De SP is als enige partij in Hilversum altijd achter een volwaardig ziekenhuis voor Hilversum blijven staan. De SP startte verschillende acties om het ziekenhuis te behouden. Nog nooit heeft een actie van de SP-Hilversum zoveel respons gehad. De Hilversummers waren verontwaardigd en bezorgd. tienduizenden hebben hun handtekening gezet onder onze petitie. Honderden Hilversummers deden mee met onze demonstratie voor de deur van het ziekenhuis. Door alle onrust zijn veel Hilversummers naar andere ziekenhuizen en medische centra overgestapt. Gelukkig heeft het ziekenhuis nu een nieuwe directeur die begrijpt dat hij de klanten moet terugwinnen. Hij heeft toegezegd dat de Eerste Hulp in Hilversum open blijft en laat het ziekenhuis in Hilversum als volledig ziekenhuis bestaan.

Wij feliciteren alle inwoners die op een of andere wijze meegedaan hebben aan de acties met dit prachtige resultaat! 

Dat heeft wel een prijs. De vorige ziekenhuisdirecteur heeft een schuld van 7 miljoen achtergelaten. Het gevolg is dat 250 arbeidsplaatsen in Tergooi zijn verdwenen. Of en hoe dat effect heeft op de zorg is nu nog onduidelijk, maar het beste dat we nu kunnen doen is zoveel mogelijk gebruik maken van ons eigen Hilversumse ziekenhuis als we onverhoopt zorg nodig hebben.

U bent hier