h

Antwoord krijgt u volgend jaar

2 september 2010

Antwoord krijgt u volgend jaar

Deze week kwam een op het eerste gezicht saai onderwerp aan de orde: "geen uitvoering 213a onderzoeken in 2010". Het echte onderwerp bleek echter de slechte communicatie van de gemeente...

En dat is natuurlijk een onderwerp waar veel Hilversummers ervaring mee en een mening over hebben. Hoe zit dat nou? 213a onderzoeken (genoemd naar een artikel in de gemeentewet) zijn onderzoeken die de gemeente doet naar het eigen functioneren. Zo kan de gemeente zichzelf verbeteren. In 2010 stond een onderzoek naar het beantwoorden van brieven en e-mails van burgers op het programma. Geen overbodige luxe. Het komt immers nog veel te vaak voor dat berichten van inwoners niet of te laat worden beantwoord. 
Dat is niet alleen onbeleefd, het is ook heel slecht voor het imago van de gemeente. Het is dus een heel goed idee om te onderzoeken hoe dat beter kan. En als zo'n onderzoek nog in 2010 plaatsvindt, dan kan het nog dit jaar al beter. 

In plaats daarvan stelde het College voor om dat onderzoek maar te laten zitten dit jaar. Van het geld dat daarmee wordt uitgespaard kunnen dan "investeringen in de ambtelijke organisatie" (lees: management cursussen e.d.) gedaan worden. Het voorstel werd aangenomen met de stemmen van de coalitie voor en de oppositie tegen. Zo kan het dat het onderzoek niet eerder dan 2011 zal worden uitgevoerd, als het al wordt uitgevoerd. 
De SP heeft natuurlijk tegen dit voorstel gestemd. 

Als u het net als wij met het plan oneens bent kunt u schrijven naar: 

Gemeente Hilversum 
College van B&W 
Dudokpark 1 
Hilversum

Misschien krijgt u wel antwoord!

U bent hier