h

AH Weggewimpeld

4 juli 2010

AH Weggewimpeld

De Albert Heijn in winkelcentrum Seinhorst heeft nieuwe vloertegels en vriezers gekregen. De grootgrutter meende deze verbouwing te moeten vieren met zes twintigmeter-hoge vlaggen in het winkelcentrum. Na vragen van onze kant gingen ambtelijke molens draaien, bleek er geen vergunning te zijn verleend en zijn ze direct weggehaald.

Een vlag meer of minder, waar maken we ons druk om? Mag Albert Heijn geen betonnen bakken met banieren neerzetten om het feestje van de nieuw geopende winkel te vieren? Zonder flauw te doen: nee. Ten eerste omdat de grote containers voor het plastic mede op verzoek van bewoners op het pleintje bij Seinhorst juist zijn weggehaald omdat het daar zo vol werd. Het is niet waarschijnlijk dat deze mensen dan wel blij zijn met het AH-logo wapperend voor hun raam. Ten tweede omdat we in Hilversum niet voor niets een reclamebeleid hebben vastgesteld waarin staat wat wel en niet mag. Vlaggen in bakken horen daar niet bij. Ten derde omdat aan reclame in de openbare ruimte kosten zijn verbonden. Zelfs voor het hebben van een uithangbord aan de gevel heft de gemeente belasting, ook wel precario genoemd. Het is op zijn minst vreemd dat grote maar ook kleinere ondernemers die zich aan de regels houden wel betalen en Nederlands grootste supermarkt voor deze overweldigende exposure niet. Reden voor ons om bij de ambtenaren te informeren hoe het zat met de vergunningverlening voor deze reclame. Die bleek er niet te zijn waarop een toezichthoudend ambtenaar de filiaalmanager direct opdracht heeft gegeven de vlaggen te verwijderen. 

Binnenkort wordt de winkel aan de Langestraat verbouwd. De grootgrutter mag op de kleintjes letten, ze zijn gewaarschuwd: wij letten op hun metershoge vlaggen!

U bent hier