h

Bestemmingsplan Tergooi Blaricum

5 mei 2010

Bestemmingsplan Tergooi Blaricum

Ook buiten Hilversum wordt rustig doorgewerkt aan de plannen om ons Ziekenhuis op te doeken. Zo wordt op 25 mei aanstaande, in de gemeenteraad van Blaricum, een stuk behandeld waarin de uitgangspunten voor de uitbreiding van het ziekenhuis in Blaricum worden vastgesteld. Op basis van die uitgangspunten wordt vervolgens het bestemmingsplan aangepast.

De wethouder meldt in een stuk in de krant (De Bel) dat uitbreiding moet passen binnen de omgeving. In de nota staat echter dat nog niet duidelijk is hoe het gebouw er precies uit komt te zien, maar dat het moeilijk zal zijn om het aantrekkelijk te maken omdat het nogal groot en compact moet worden. Opmerkelijk is ook dat er nogal wat ruimte wordt gelaten voor overschrijdingen. Zo wordt er rekening mee gehouden dat de te bouwen parkeerflat in de toekomst wel eens te klein kan zijn en mag hier en daar buiten de afgesproken contouren worden gebouwd. De maximaal toegestane hoogte mag worden overschreden voor de bouw van technische installaties. Als er natuur verloren gaat, mag dat gecompenseerd worden op en nabij de te bouwen natuurbrug over de A1. Dat is opmerkelijk, omdat het in het geheel niet zeker is dat die natuurbrug er komt. De provincie wil het plan voor die brug voorlopig niet uitvoeren vanwege financiële problemen. 

Uit alles blijkt dat Blaricum het nieuwe ziekenhuis wel erg graag wil hebben, en dat is natuurlijk ook wel begrijpelijk. Maar over het feit dat Hilversum door deze plannen een volwaardig ziekenhuis kwijt raakt en daardoor verstoken raakt van 24-uur ziekenhuiszorg wordt met geen woord gerept. En zo worden twee gemeenten die nu ieder een eigen ziekenhuis hebben tegen elkaar uitgespeeld met als “dreigement” dat de zorg in de regio anders zal verdwijnen. 

De SP is er van overtuigd dat fusies en schaalvergroting niet tot betere en/of goedkopere zorg zal leiden en wordt daarin gesteund door allerlei onderzoeken. Wij zetten ons dan ook al jaren in voor het behoud van een volwaardig 24-uurs ziekenhuis in Hilversum en zullen dat ook de komende jaren blijven doen. 

 Lees eerder nieuws over Tergooi 
 Lees het Blaricumse raadsvoorstel...

U bent hier