h

Het kan over links

5 april 2010

Het kan over links

Op 3 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. De SP in Hilversum heeft 3 zetels gekregen. We hadden 4 zetels, dus we waren best wel teleurgesteld. We hebben in de afgelopen 4 jaar veel bereikt in Hilversum, maar kennelijk gaf het 'landelijk sentiment' toch meer de doorslag. In het hele land gingen bijna alle SP-afdelingen achteruit. In Groningen, Amsterdam en Leiden werd de SP zelfs gehalveerd. Zo bezien hebben we nog goed stand gehouden hier.

Afscheid
Op woensdag 10 maart nam de oude gemeenteraad afscheid van de gemeenteraadsleden die niet meer terugkomen. Dat geldt ook voor Adriaan Iwema en Edwin den Braber, die 4 jaar lang de SP-stemmers in Hilversum trouw vertegenwoordigd hebben. De burgemeester roemde Adriaan voor zijn nauwkeurigheid en zijn inzet om benoemingsprocedures transparant en openbaar te krijgen en te houden. De burgemeester had nog wat van hem geleerd, zei hij. Edwin was hem opgevallen voor zijn aandacht voor de zorg. Edwin werkt in de zorg en heeft zich in de raad hard gemaakt voor de thuiszorg, de WMO en het ouderenbeleid. Vanuit de praktijk kon hij aangeven waar de knelpunten zitten. 
Namens alle actieve SP-ers in Hilversum: hartelijk bedankt, Adriaan en Edwin, voor jullie inzet om de SP-idealen in Hilversum te verwezenlijken!

Een nieuw begin
Op donderdag 11 maart werden de nieuwe gemeenteraadsleden geinstalleerd. Met een 'dat verklaar en beloof ik' namen John van Otterloo, Karin Walters en Joep Meddens de verantwoordelijkheid op zich om een goed SP-raadslid te zijn in de komende 4 jaar. Ieder raadslid krijgt een vaste plaats aangewezen in de raadszaal. De 3 SP-ers zitten recht tegenover het college, dus dat belooft een stevige oppositie te worden! 

En het nieuwe college?
D66 is als grootste uit de verkiezingen gekomen met 8 zetels en praat over de vorming van een nieuw college met de andere 2 grote partijen: VVD (7 zetels) en PvdA (6 zetels). Samen hebben deze 3 partijen een ruime meerderheid in de raad. Technisch is dit dus een logische keuze, maar politiek gezien betekent dit een ruk naar rechts, met de VVD erbij.
HET KAN nog steeds over links: D66-PvdA-SP-Groenlinks, maar de kans daarop wordt met de dag kleiner.

Op naar de volgende verkiezingen!
Ondertussen richt de SP in Hilversum zich alweer op de landelijke verkiezingen op 9 juni. Als u zin hebt om mee te helpen, bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden door te mailen hilversum@sp.nl. We gaan verkiezingsfolders verspreiden in alle wijken in Hilversum, dus meldt u aan om de brievenbussen van uw wijk van folders te voorzien. En er zullen nog meer actie volgen. HET KAN over links, ook landelijk, als we de SP groot maken!"

U bent hier