h

Politicus van het jaar

9 januari 2010

Politicus van het jaar

Met 234 stemmen is SP-wethouder Karin Walters winnaar van de Frans Vrolijk Award en daarom mag zij zich een jaar lang Hilversums politicus van het jaar noemen. In de laatste ronde versloeg zij haar enig overgebleven concurrenten, Leonie Sazias en Burgemeester Ernst Bakker.

'Al vier jaar lang probeer ik deze stad netjes te besturen en dat is nu niet onopgemerkt gebleven', aldus de kersverse en trotse winnaar. Karin kijkt terug op een extra uitdagend jaar, doordat zij de portefeuilles onderwijs en milieu erbij even bij kreeg. 'En vooral op minimabeleid, reïntegratie en onderwijs is er veel bereikt.'
Lezers van de Gooi en Eembode konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete politicus. Karin behaalde een overtuigende overwinning ten opzichte van Sazias (DLPH) en Bakker (D66), die beiden niet boven de 150 stemmen uitkwamen. 

Karin is wethouder financiën, sociale zaken, personeel en organisatie en afgelopen jaar ook nog tijdelijk vervangend wethouder onderwijs en milieu in verband met de afwezigheid van CDA-wethouder Roerig.

U bent hier