h

Bijna 2,5 jaar SP hulpdienst

9 december 2009

Bijna 2,5 jaar SP hulpdienst

De Hulpdienst van de SP Hilversum is al weer bijna 2,5 jaar wekelijks open voor alle inwoners van Hilversum. Zij kunnen hier terecht wanneer zij bijvoorbeeld problemen hebben met hun huisbaas, de weg kwijt zijn in procedures, of hulp nodig hebben bij het invullen van formulieren. De afgelopen tijd hebben wij veel mensen met verschillende vragen en problemen geholpen of doorverwezen. Ook is er altijd genoeg tijd voor de mensen om in alle rust hun verhaal te doen en een kopje thee of koffie te drinken.

In de afgelopen 2,5 jaar hebben wij duidelijk gemerkt dat er behoefte is aan een spreekuur als de Hulpdienst. Zonder afspraak gewoon binnen kunnen lopen bij mensen die echt de tijd voor je nemen en aandacht voor je hebben. Door de verschillende achtergronden van de medewerkers bestaat er ook veel kennis en ervaring op vele gebieden. Wanneer mensen eigenlijk bij een specifieke instantie moeten zijn, zorgen wij er samen met hen voor dat zij hier terechtkomen. 

Ook komen wij vaak genoeg onderwerpen tegen die wij binnen de SP in Hilversum of Den Haag weer verder doorspelen. Op deze manier krijgt de politiek ook de juiste signalen binnen vanuit de praktijk. De vragen en problemen zijn divers: onder meer hulp bij het invullen van het aanvraagformulier voor schuldhulpverlening, klachten over het onderhoud door de woningbouwvereniging, advies over een reïntegratie-traject, vragen over psychologische ondersteuning en hulp bij een bezwaarschrift over onterecht ontvangen Huurtoeslag. 

Het spreekuur wordt elke donderdag van 19.30 – 21.00 uur gehouden op de begane grond, rechts van de ingang van De Geus. Tijdens de schoolvakanties is er geen spreekuur, maar kan er wel telefonisch en per e-mail een afspraak gemaakt worden met de Hulpdienst via: hilversum@sp.nl of 06 – 44 92 04 76. Wie aanklopt hoeft geen lid te zijn van de SP en dat ook niet te worden. De service is gratis en voor iedereen. Aarzel dus niet als u denkt een helpende hand nodig te hebben of geef de informatie door aan iemand anders die het nodig heeft. 

 Naar de Hulpdienst pagina

U bent hier