h

Op bezoek in Tergooi

13 september 2009

Op bezoek in Tergooi

Woensdagmiddag waren we weer eens uitgenodigd bij Tergooi. De Raad van Bestuur van het ziekenhuis wilde ons bijpraten over de stand van zaken rond het ziekenhuis. Wat was er afgelopen jaar gebeurd en wat staat er voor het komende jaar op het programma. Alle fractievoorzitters van politieke partijen in de Gooi en Vechtstreek waren uitgenodigd. Ik denk dat Tergooi dat zelf nog al een slimme zet vond. Verdeel en Heers moeten ze gedacht hebben.

Het was een merkwaardige middag. De voorzitter van de Raad van Bestuur, mevrouw Zuiderwijk, en de heer Innemee van de medische staf gingen uitvoerig in op de kwaliteitsaspecten van de zorg die ze verlenen aan de inwoners van Tergooi. Het klonk allemaal prima, maar ik heb natuurlijk onvoldoende kennis en kunde om echt te beoordelen of wat ze doen nou goed of slecht is.

  Monikkenberg
  Binnenkort volgt nog een stuk over de plannen van Tergooi, Trappenberg en Heideheuvel met betrekking tot de Monnikenberg. Dat onderwerp kwam deze middag namelijk ook nog even aan de orde. 
Voornamelijk in de wandelgangen na afloop van de bijeenkomst overigens.

 

Opvallend vond ik wel dat hij onder meer opmerkte dat de specialisten nauw betrokken waren geweest bij de locatiekeuze van het ziekenhuis en dat Hilversummers er maar op moeten vertrouwen dat de dokter wel weet wat goed voor ons is, ook als het gaat om de plek van het ziekenhuis. Verder kwamen de plannen voor de verplaatsing van het ziekenhuis nauwelijks aan de orde. Mevrouw Zuiderwijk merkte nog wel op dat de belemmeringen die ze ervaart bij de gemeente Hilversum er wel eens toe zouden kunnen leiden dat het ziekenhuis heel ergens anders een nieuw ziekenhuis neer ging zetten. 
Daar stond dus de voorzitter van de Raad van Bestuur van Tergooi gewoon een zaal vol politici te bedreigen. Als we niet doen wat zij allemaal bedacht heeft en nog bedenkt, dan pakt ze de boel in en gaat ze ergens anders heen. 

Op de eerste plaats vraag ik me af waar ze daar geld voor vandaan denkt te halen en op de tweede plaats hebben ze dat in Schiedam ook geprobeerd. Het gevolg was een prachtig ziekenhuis, maar wel failliet. Maar goed, ik was natuurlijk nieuwsgierig welke belemmeringen ze bedoelde. Toen ik dan ook de kans kreeg om mijn enige vraag voor die middag te stellen (meer mocht ik niet vragen), was die snel gevonden: “Welke belemmeringen werpt de gemeente Hilversum voor u op en wat kan ik als raadslid doen om die weg te nemen”. Mevrouw Zuiderwijk viel even stil en liet toen weten dat er weliswaar nog geen belemmeringen waren, maar dat ze dacht dat die er wel zouden komen. Waarom ze dat dacht, en welke belemmeringen dat dan zouden zijn, daar had ze geen antwoord op. 

 Naar de aktiepagina Ziekenhuis

U bent hier