h

2e jaar Hulpdienst begint feestelijk

31 augustus 2008

2e jaar Hulpdienst begint feestelijk

Donderdag 4 september gaat de Hulpdienst in Hilversum weer open na de zomersluiting in de maanden juli en augustus. Om het 2e jaar van de Hulpdienst feestelijk te beginnen staat er voor iedereen op donderdagavond 4 september vanaf 19.30 koffie of thee met iets lekkers klaar in buurthuis De Geus.

De SP Hilversum is vorig jaar gestart met een wekelijks gratis spreekuur in buurthuis De Geus. Alle inwoners van Hilversum kunnen hier terecht wanneer zij bijvoorbeeld problemen hebben met hun huisbaas, de weg kwijt zijn in procedures voor huur- of zorgtoeslag, of hulp nodig hebben bij het invullen van formulieren. 

De Hulpdienst in Hilversum heeft in het afgelopen jaar tientallen mensen geholpen met zeer uiteenlopende en vaak complexe vragen en problemen. Een cliënt klopt meestal ook met meer dan 1 vraag bij het spreekuur aan, waardoor mensen ook vaker terugkomen. Ook komt het voor dat wanneer mensen niet zelfstandig naar het spreekuur kunnen komen, een medewerker van de Hulpdienst de mensen thuis bezoekt. Ook helpen we mensen via de telefoon en per e-mail. 

Op dit moment werken er 5 vrijwilligers bij het spreekuur die bijna allemaal een verschillende achtergrond hebben. Juist doordat er bij het spreekuur veel verschillende vragen binnen komen is het goed dat er ook mensen met verschillende achtergronden werken. 

De mensen die op het spreekuur komen hebben daar vaak verschillende redenen voor. Sommige mensen zijn op zoek naar een luisterend oor om hun verhaal te kunnen doen. Weer anderen zitten met hun handen in het haar en weten niet hoe zij met hun probleem aan de slag moeten. De vragen zijn daarom ook zeer divers: van vragen over het wijzigen van de grond van een verblijfsvergunning, een klacht over de WOZ-taxatie of beschikking van het CAK, een vraag over het afkopen van een pensioen tot aan hulp bij het schrijven van een bezwaarschrift. 

De SP heeft in veel gemeentes een dergelijke Hulpdienst en deze is bijna altijd een groot succes. De SP Hilversum kreeg altijd al veel vragen van mensen binnen en daarom is er een jaar geleden besloten om nu ook een eigen Hulpdienst te starten. De Hulpdienst is in de eerste plaats bedoeld om mensen te helpen, maar ook een extra manier om te horen wat er bij de mensen leeft. 

Het spreekuur wordt elke donderdag van 19.30 – 21.00 uur gehouden op de begane grond, rechts van de ingang van De Geus. Tijdens de schoolvakanties is er geen spreekuur, maar kan er wel telefonisch en per e-mail een afspraak gemaakt worden met de Hulpdienst via: hilversum@sp.nl of 035 – 622 93 62. Wie aanklopt hoeft geen lid te zijn van de SP en dat ook niet te worden. De service is gratis en voor iedereen. Aarzel dus niet als u denkt een helpende hand nodig te hebben! 

 Naar de Hulpdienst pagina

U bent hier