h

Vertrek Judith Honig

13 mei 2008

Vertrek Judith Honig

Voor wie het reilen en zeilen van de Hilversumse SP een beetje volgt zal het geen verrassing zijn, onze afdelingsvoorzitter gaat ons verlaten. Judith reist al enige weken heen en weer tussen Den Haag en Hilversum en binnenkort gaat ze daar permanent wonen. Den Haag, dan denk je natuurlijk dat ze in de 2e kamer terecht is gekomen of dat ze Jan M. gaat opvolgen. Dat had best gekund, en misschien gebeurt dat ook nog wel eens, maar voorlopig is dat niet zo. Het is wel een man die haar naar Den Haag gelokt heeft, maar Jan M. was het niet, hij is zelfs niet eens lid van de SP…
Maar ja, liefde maakt blind zullen we maar zeggen.

Judith is sinds een jaar of drie actief bij de Hilversumse SP betrokken en heeft daar allerlei verschillende dingen gedaan. Eerst was ze algemeen bestuurslid, daarna actiesecretaris en tot slot afdelingsvoorzitter en ook nog fractieassistent . 

Veel van de mensen die in het bestuur zaten zijn na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenteraad terecht gekomen. Veel meer dan we oorspronkelijk gedacht hadden. Dat zoveel Hilversummers op ons hebben gestemd was natuurlijk mooi, maar we hadden ook wel een beetje een probleem. Want, hoe gingen we voorkomen dat we straks wel in het gemeentehuis waren, maar niet meer op straat? Dat dat goed is gegaan is voor een belangrijk deel aan Judith te danken. De ziekenhuisactie bijvoorbeeld is mede dankzij haar van de grond gekomen. Zij heeft er verder voor gezorgd dat er nieuwe mensen actief werden door altijd weer enthousiast te vertellen over welke goede dingen die SP allemaal deed. Zij was het ook die er voor zorgde dat onze in het verleden nogal moeizame contacten met het partijkantoor in Rotterdam en in de regio werden verbeterd. Doordat ze ook nog een tijdje stage heeft gelopen als fractiemedewerker in de tweede kamer, hebben we ook daar een aantal mensen leren kennen die ons regelmatig goed van pas komen. 

Al met al is het vertrek van Judith naar Den Haag voor ons geen pretje. Want behalve al die praktische zaken die ik hier boven heb genoemd was en is Judith gewoon een leuke meid waar je mee kon lachen en soms ook flink ruzie mee kon maken. Maar het kwam altijd weer goed, en dat laatste is in de politieke wereld niet zo gewoon als je zou hopen. We wensen haar veel geluk met haar “nieuwe leven” in Den Haag en feliciteren de SP afdeling daar met hun nieuwe lid dat daar ongetwijfeld nog van zich zal laten horen! 

Pum Walters is onze nieuwe afdelingsvoorzitter, in ieder geval tot de volgende ALV in juni dit jaar. Over hem kunt u meer lezen op de pagina bestuur.

U bent hier