h

Ledenavond SP Hilversum

2 maart 2008

Ledenavond SP Hilversum

Vrijdagavond 22 februari werd in de bovenzaal van café Dudok een goedbezochte ledenborrel gehouden met een opkomst van zo´n 40 leden. Het was een avond voor SP-leden in Hilversum en omgeving én ook een avond waarop nieuwe leden kunnen kennis maken met de afdeling en ook hun horloge en ledenpasje ontvingen.

John van Otterloo opende de avond rond 20.00 uur en vertelde over wat de SP in Hilversum bereikt heeft in de afgelopen 2 jaar, waaronder natuurlijk de redding van buurthuis De Geus, het gratis OV en niet te vergeten de ziekenhuisactie waar nu al meer dan 14.500 handtekeningen voor zijn opgehaald. Karin Walters vertelde daarna kort over haar werk als wethouder in Hilversum: de sociale successen die behaald zijn waaronder het Loket Rondkomen en de goedkopere collectieve ziektekostenverzekering. 

Tussendoor was er genoeg tijd voor een hapje en een drankje. Na de eerste pauze kwam Henk van Gerven aan het woord. Hij is Tweede kamerlid voor de SP en onder meer woordvoerder ziekenhuizen. Henk komt uit Oss en is al sinds de jaren ’70 actief voor de SP. Ook heeft hij jarenlang gewerkt als huisarts in “Ons Medisch Centrum” in Oss. 

Henk van Gerven vertelde een interessant en inspirerend verhaal over de geschiedenis van de marktwerking in de zorg en ook hoe plannen tot stand komen om ziekenhuizen te sluiten, zoals die van Tergooi Ziekenhuizen voor Ziekenhuis Hilversum. Een opvallend feit dat uit zijn verhaal naar voren kwam was dat Hilversum de enige plaats in Nederland is met meer dan 80.000 inwoners zonder huisartsenpost! Ook gaf hij meer voorbeelden van plaatsen in Nederland waar op dit moment vergelijkbare ontwikkelingen aan de gang zijn en succesvolle acties die daartegen ondernomen worden. 

Veel mensen in de zaal hadden ook vragen. Onder andere over de hoogte van de ziektekostenverzekeringen en de busverbindingen van Hilversum naar Blaricum. Henk van Gerven maakte alle aanwezigen nog maar eens duidelijk dat het belangrijk is om je stem te laten horen en te protesteren! Zowel in Hilversum als ook in Den Haag: daarop volgde een aantal ideeën en initiatieven van mensen om de ziekenhuisactie nog verder uit te breiden. Het eerste resultaat hiervan is de demonstratie op 15 maart. 

Aan het eind van de avond was er nog een moment om onder het genot van een borrel kennis met elkaar te maken. Ook werd nog nagepraat over het verhaal van Henk van Gerven over het ziekenhuis en her en der werden al weer nieuwe plannen bedacht. Tot slot kreeg iedereen een exemplaar mee van het boek van Jan Marijnissen: “Nieuw Optimisme”. Het was een geslaagde én gezellige avond. Op zondagmiddag 13 april wordt er een Politiek Café georganiseerd door de SP Hilversum. Deze middag zal ook toegankelijk zijn voor niet-leden met als gast: Eerste kamerlid Eric Smaling. Meer informatie binnenkort op de website en in het inlegvel.

U bent hier